Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yakub Çelebi’nin Öyküsü

Kategori: Tarih Yazar: Juan Carlos Bayo Yayınevi: Iletişim Yayınları

Yakub Çelebi’nin Öyküsü

Tanıtım Bülteni
Yaklaşık 1400 yılında yazılmış, Osmanlı şehzadesi Yakub Çelebi’den esinlenmiş anonim bir kısa öykü olan Yakub Çelebi’nin Öyküsü, tarihî ve kurgusal unsurların harmanlandığı, gerek Türk-Katalan ilişkilerine
gerek erken dönem Osmanlı tarihine ve Anadolu’daki yaşayışa dair eşsiz bir yapıt. Osmanlı kronikleriyle de epey örtüşen anlatı Kosova Savaşı’na dair ilk kaynaklardan biri olarak da çarpıcı bilgiler sunuyor; I. Murad’ın ve Yakub Çelebi’nin savaş sırasında Bayezid tarafından öldürüldüğü iddiasını içeriyor.

Şarkiyatçılık tartışmaları, Doğu-Batı karşılaşması, Avrupa edebiyatında Türk imgesi gibi birçok konuya yeni bir bakış açısı sunan, Juan Carlos Bayo’nun kapsamlı önsözü ve metne dair notlarıyla zenginleşen Yakub Çelebi’nin Öyküsü edebiyatla süslenmiş, leziz bir tarih anlatısı.

“… Murad’ın oğlu Yakub Çelebi’nin hayatındaki hadiseleri ve baba katili gayrimeşru kardeşi Bayezid Bey’in ellerinde akıbetini nasıl bulduğunu işiteceğiniz ‘Yakub Çelebi’nin Öyküsü’ böylece başlamaktadır…”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yakub Çelebi’nin Öyküsü PDF 6.23 MB İndir
Yakub Çelebi’nin Öyküsü EPUB 6.96 MB İndir
Yakub Çelebi’nin Öyküsü MOBI 5.49 MB İndir
Yakub Çelebi’nin Öyküsü ODF 5.86 MB İndir
Yakub Çelebi’nin Öyküsü DJVU 7.32 MB İndir
Yakub Çelebi’nin Öyküsü RAR 4.76 MB İndir
Yakub Çelebi’nin Öyküsü ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yakub Çelebi’nin Öyküsü PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Katalan halk edebiyatında bir Osmanlı öyküsü!
Kurgu yanı oldukça güçlü olmakla beraber, bilhassa Kosova savaşına dair verdiği net ve tafsilatlı bilgilerle, tarihi bir belge olma niteliği taşıyor.


Osmanlı tarihine farklı bir bakış. Kitap oldukça başarılı bir şekilde hazırlanmış.


Kuruluş kadar erken bir dönemde, bir Osmanlı şehzadesinin kısmen binbir gece masallarını kısmen şövalye hikayelerini andırır biçimde bir Katalan tarafından hikaye edilmesi gerçekten ilginç. Diğer taraftan hikaye Katalan ortaöğretim kurumlarında okutulurken Türkler tarafından pek de bilinmemesi işin daha da ilginç başka bir boyutu. Birinci Murad’ın savaş meydanında yaralandıktan sonra çadırında Bayezid tarafından öldürülmesi gibi oldukça enteresan iddialara sahip olmasının yanında dipnotlar hikayenin dönemin sosyal yaşantısına ışık tutan yönlerini iyi bir şekilde vurguluyor. Hikayenin ilginçliği yanında metnin incelenmesi ve yapılan karşılaştırmalar bakımından da beğeniye layık..


bizi, hep bizim anlattığız kitaplardan okumak yerine birde başka bir gözden bakmak lazım…
abartı mutlaka vardır ancak ya doğruysa ?


Çok ilginç bir kitap doğrusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*