Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kara Atena

Kategori: Kültür Yazar: Martin Bernal Yayınevi: Kaynak Yayınları

Kara Atena

  • çevirmen: Özcan Buze
  • Yayın Tarihi: 25.03.2016
  • ISBN: 9789753432283
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 648
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Avrupamerkezci teoriler, Asya ve Afrikalı toplumları dünyanın tarihsel gelişme yatağının dışına itmektedir.Böylece Avrupa toplumu, sözüm ona insanlığın biricik gelişme yatağı ve öncüsü olmaktadır.Doğu toplumlarının ise, gelişme dinamiğine yapısal olarak sahip olmadıkları; sosyoekonomik kuruluşları nedeniyle tıkandıkları ileri sürülmektedir.Sonuç olarak, “geri” üçüncü dünya halklarının bu tıkanıklığını aşacak olan Batı emperyalizmi ve sömürgecilik haklı kılınmaktadır.Martin Bernal, bu kitabında “eskiçağ modeli” adını verdiği tarihsel-kültürel modelin 19. yüzyılın başına kadar geçerliliğini koruduğunu; oysa, Yunan tarihinin okullarda öğretilen versiyonunun ancak 1840 ve 1850’lerde geliştirildiğini; 19. yüzyılda Kuzey Avrupa ırkçılığının patlamasıyla birlikte “özgün Avrupa uygarlığının beşiği Yunanistan” efsanesinin ortaya atıldığını ve Yunanistan’ı oluşturan Avrupa dışı unsurların yok sayılmaya başlandığını belirtmektedir.Bernal’in Avrupamerkezciliğe çok güçlü darbeler vuran ve alanında çığır açan bu önemli eserini Özcan Buze’nin Türkçesiyle okura sunuyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kara Atena PDF 26.89 MB İndir
Kara Atena EPUB 30.06 MB İndir
Kara Atena MOBI 23.73 MB İndir
Kara Atena ODF 25.31 MB İndir
Kara Atena DJVU 31.64 MB İndir
Kara Atena RAR 20.57 MB İndir
Kara Atena ZIP 18.98 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kara Atena PDF 26.89 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


farklı bir bakış açısı kazandırdığını düşündüğüm eser


Kitap içerik olarak fazlasıyla dolu. Ancak okurken sürüklemiyor.Belki de Felsefe ile mitolojinin harmanlanması olduğu için olabilir. Okumaya değer mi;evet değer.Sakin kafayla yavaş yavaş okunmalı…


Yunan ve Mısır mitolojilerine hakim değilseniz epey zorlayıcı bir kitap. Yine de yunan hayranlığının temellerinin yakın zamanlarda atılmış olduğunu ayrıntılarıyla öğrenmek epey ilgi çekici.


büyük bir merakla aldim. yunan felsefe tarihini yeniden okumak icin. fakat fiyat fahis. saman baskı olmasi hafif ve kolay tanişir olmasini sağliyor. o guzel.


martin bernal tarafından objektif bir bakış açısıyla hazırlanmış bu çalışma avrupayı ve avrupanın toplumlara bakış açısını aktarmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*