Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi

Kategori: Tarih Yazar: Matthew Kneale Yayınevi: Iletişim Yayınları

Bir Ateistin İnanç Tarihçesi

Tanıtım Bülteni
Matthew Kneale, “dinsel inanç” düşüncesini insanlık tarihinin ilk dönemlerinden itibaren ele alarak, inançlara dair genel bir resim sunmaya çalışıyor: Büyük dinlerin beşiği Ortadoğu’dan Güney Amerika’ya, Çin’den Hindistan’a dinlerin doğuşlarındaki arkaplanlara, toplumsal ve kültürel yapılara odaklanıyor. Sıradan insanların neye inandıklarına eğilip, dinsel inançlardaki sürekliliklere, değişimlere göz atıyor. Çeşitli siyasi düşüncelerin dinsel tasavvurlarla ilişkilerine de değiniyor. Kneale edebiyattan mimariye, savaşlardan ittifaklara insanlık tarihini şekillendiren inançlara küçümseyerek değil, anlamaya çalışarak yaklaşıyor. Zira “insanoğlunun en büyük hayal ürünü projesi” olduğunu iddia ettiği inançların etraflıca ele alınmasıyla, insanlık tarihinin daha iyi anlaşılabileceğini öne sürüyor. Bir Ateistin İnanç Tarihçesi insanlığın bilinmezle, “güvence arayışı”yla on binlerce yıldır kurduğu ilişkinin özlü bir anlatımı… “Dinler buz çekirdeği gibidir. Her birinde katman katman geçmiş inançları bulmak mümkündür. 33.000 yıl önceki inançlar bile dünyamızda hâlâ varlığını sürdürmektedir. Bu kitap bu buz çekirdeklerinin bazılarını incelemeyi, çok sayıdaki katmanın nasıl oluştuğunu keşfetmeyi ve bazen en umulmadık yollarla dünyamızı nasıl etkilemeye devam ettiklerini görmeyi amaçlamaktadır.” MATTHEW KNEALE
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
Kitapyurdu Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
D&R Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
Idefix Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
BKM Kitap Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
Hepsiburada Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
Nadir Kitap Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
N11 Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
Amazon Türkiye Bir Ateistin İnanç Tarihçesi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi PDF 6.23 MB İndir
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi EPUB 6.96 MB İndir
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi MOBI 5.49 MB İndir
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi ODF 5.86 MB İndir
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi DJVU 7.32 MB İndir
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi RAR 4.76 MB İndir
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Dinlerin insanların güven duygularına bir arayış olarak icat edilmiş olmaları teziyle hazırlanmış bir kitap. Farklı bakış açılarını da görmek isteyenler için okunabilir bir kaynak.


güzel bir kitap .. dinlerin insanlar tarafından toplum şartlarına gore dizayn edildiği tezi var .. dinlerin gönderiliş amacına baktığımızda toplumu düzenleme amacıyla gönderilmiş olduğunu görüyoruz.. eski ahit de aynı söylemler mevcut.. Incil ve Kuranda da .. okumayı düşünen için söyleyeceğim şey hemen başlayın müthiş bir paradoks un yanında korku ve türevi duygularının insan davranışlarda ne kadar etkili olduğunu da göreceksiniz:)


Kafasında soru işareti olanların, sorgulamayı sevenlerin kafasını açacak bir güzel kitap. inanç tarihiyle birlikte dinler tarihine de değiniyor. başarılı.


Yazarın kurgusal olmayan ilk eseri. Bir Din İcadı, Bir Ulus İcadı adlı 6. bölüm tarafsız gözle okumayan Müslümanları rahatsız edebilir. Kitabın tamamı ise dindarları rahatsız edebilir. Çünkü yazar inançların, insanların dünyayı anlama çabasının sonucunda icat edildiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*