Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Celestina

Kategori: Edebiyat Yazar: Fernando de Rojas Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Celestina

Tanıtım Bülteni
Modern İspanyol edebiyatının kurucularından olan Fernando de Rojas’ın Celestina adlı oyunu bir aşk hikâyesinin etrafında dönüyor. Rojas’ın ince üslubu keskin zekâsıyla birleşince aşk deneyimi neredeyse bütün hatlarıyla gözler önüne seriliyor oyunda. Aşk söz konusu olduğunda tutku ve hırs, sevgi ve nefret, intikam ve affetme gibi karşıt duyguların çatışma halinde olması kaçınılmazdır. Calisto isimli erkek karakterin güzeller güzeli Melibea’ya olan tutkuları cevapsız kalınca, karanlık yeteneklere sahip olan Celestina’ya müracaat edilir. Dertli âşıkları kavuşturan, bunun için türlü oyunlar çeviren, imkânsız düğümleri çözen Celestina kimdir:Celestina terzi olduğunu söylese de gerçekte çöpçatan bir fahişeydi ve biraz da büyücülük yönü vardı. Bakireleri bulup çıkarmakta da pek maharetliydi. Öğrencilerin sırdaşıydı, rahiplerin emrindeydi. Onlara genç kızların bekâretini satıyordu. Çocukların derdine şifa bulabilmek bahanesiyle farklı evlere gidiyor ve böylece her türden insanla iletişim kurmaya çalışıyordu.Cervantes’in “olağanüstü bir kitap” diyerek karşıladığı Celestina, kendinden sonraki edebiyat üzerinde hayli derin etkiler bırakmış; aşk ve mizah bahsinde öncü bir nitelik edinmiştir... 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Celestina PDF 6.23 MB İndir
Celestina EPUB 6.96 MB İndir
Celestina MOBI 5.49 MB İndir
Celestina ODF 5.86 MB İndir
Celestina DJVU 7.32 MB İndir
Celestina RAR 4.76 MB İndir
Celestina ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Celestina PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


İspanyol edebiyatının Ortaçağ’dan Rönesans’a geçiş döneminin önemli isimlerinden biri olan Fernando de Rojas’ın bilinen en önemli romanı.Ayrıntı yayınları serisinin edebiyatımıza kazandırdığı önemde bir eser.


İspanyol yazar Fernando de Rojas’nın 1499 yılında yayımlanan eseri. İspanyol edebiyatının Don Quijote’tan sonra en ünlü eseri olarak geçer. Baş karakterleri Melibée ve Calixte’in avrupa tiyatrosunu ve edebiyatını etkilediği söylenir.Paranın onur üzerindeki etkisini vurgularken, şehvetin üzerinde yoğunlaşır ve bir yerinde şöyle der; “Bir insana sırrınızı verdiğinizde, özgürlüğünüzü verirsiniz.” Kesinlikle öneririm.


Cervantes’in “olağanüstü bir eser” olarak betimlemesinde çok haklı sebepleri var. Sadece bir piyes değil, ama o dönemin analizi ve kişisel hırsın açacağı sorunlar yer almakta. Okuması çok kolay, şiddetle tavsiye ediyorum.


Dönemin ispanyasını anlamak için güzelbir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*