Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İnsan Vücudu ve Zaman

Kategori: İslam Yazar: Yusuf Alan Yayınevi: Kaynak Kitaplığı

İnsan Vücudu ve Zaman

  • Yayın Tarihi: 01.08.1998
  • ISBN: 9789753150101
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
- Bir nefes yaklaşık beş saniye sürer; iki saniye soluk alırken, üç saniye sürer; iki saniye soluk alırken, üç saniye de soluk verirken geçer. - Tırnaklar, doğumdan altı ila sekiz hafta önce yaratılır.- Bazı sinirler acı sinyallerini saatte yaklaşık bir kilometre hızla iletirler. Bu hızda bir sinyal omuriliğe yaklaşık bir saniye içinde ulaşır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnsan Vücudu ve Zaman PDF 7.97 MB İndir
İnsan Vücudu ve Zaman EPUB 8.91 MB İndir
İnsan Vücudu ve Zaman MOBI 7.03 MB İndir
İnsan Vücudu ve Zaman ODF 7.50 MB İndir
İnsan Vücudu ve Zaman DJVU 9.38 MB İndir
İnsan Vücudu ve Zaman RAR 6.09 MB İndir
İnsan Vücudu ve Zaman ZIP 5.63 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnsan Vücudu ve Zaman PDF 7.97 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


bir biyolog olarak kitabı zevk alarak okumuştum.insan vücudu zaten bir fabrika.bu fabrikada meydana gelen akıllara durgunluk verecek kadar muhteşem ve benzersiz olay var.bu kitapta başlıklar altında insan vücudunda bir saniyede,bir dakikada,bir saatte,bir günde,bir yılda meydana gelen hadiseler detaylı şekilde anlatılmış.ilgi alanı olanların kesinlikle kaçırmaması gereken bir kitap.


Anatomi akıl almaz bir mucizedir zaten. Bir de zaman kavramıyla birlikte düşünülünce, bir saniyede bile vücutta olup bitenler insanı ancak imana getiriyor.


Yurt içi ve dışında eğitim çalışmaları ile adını duyurmuş olan Yusuf ALAN’dan yine akademik seviyede bir eser olarak karşımıza çıkan kitabın adı İnsan Vücudu ve Zaman. Eserin Kenneth Jon Rose’un 1988’de yayımlanan Body In Time kitabından uyarlama olduğuna öncelikli olarak dikkat çekmek isterim. Burada dikkat edilecek nokta tercüme değil de uyarlama olması. Yazar kendisine ilginç gelen örneklerin bulunduğu orjinal kitaptan aldığı bilimsel gerçeklere yazdığı yorumlar ile bu kitabı ortaya koymuş. Kitaba zamanın önemini anlatılarak başlayan yazar daha sonraki bölümlerde ise sırayla mikrosaniyeler, milisaniyeler, saniyeler, dakikalar, saatler, günler, aylar ve yıllar içinde vücutta olup bitenleri aktarıyor. Bu bölümlerden sonra Saati Geri Almak bölümünü eklemiş yazar. Burada verilen tavsiyelere dikkat etmek insanın sağlığı bakımından yararlı olacaktır. En son bölümde ise özet mahiyetinde vücutta belli sürelerde olanları anlatan Kısa Kısa isimli, 50 maddeden oluşan notlar var. Herkesin sahip olduğu ve içinde çoğundan hiç haberimiz olmadığı olayların nasıl ve ne sürelerde meydana geldiğini okurken insan hayrete kapılıyor.İnsan vücudunu tanıma yolculuğuna çıkmak için değerli bir kaynak olarak sunulan bu eserden herkesin faydalanabilmesi dileğiyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*