Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Felatun Bey ile  Rakım Efendi

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Mithat Efendi Yayınevi: Mühür Kitaplığı

Felatun Bey ile Rakım Efendi

Tanıtım Bülteni
“İstanbul’da doğan Ahmet Mithat Efendi, eserlerini halk için roman anlayışıyla yazmıştır. Döneminin en çok eser veren yazarı olarak bilinen, ‘yazı makinesi’ ve ‘Hace-i Evvel’ olarak da anılan yazar, roman, hikâye ve tiyatro gibi birçok türde eser vermiştir. Ayrıca romanlarında halkı bilgilendirmek için akışı keserek ansiklopedik bilgiler vermiştir. Tercümân-ı Hakikât Gazetesini ve Kırk Ambar dergisini çıkarmıştır. Dili sade ve anlaşılırdır. Hayatını kalemi ile kazanan ilk yazarımızdır. Servet-i Fünûn aleyhine ‘Dekadanlar’ adlı bir yazı yazmıştır. Bu yazı ile Servet-i Fünûncu gençleri anlaşılmaz şiirler yazmakla eleştirmiştir.Felâtun Bey ile Râkım Efendi romanında yanlış batılılaşmayı eleştiren Ahmet Mithat Efendi, kendi değerlerini hor gören bir genç adamın içine düştüğü buhranı aktarırken diğer yandan çalışmayı ibadet sayan, değerlerini özümsemiş bir delikanlının yaşadıklarını anlaşılır bir dille okuruna sunar. Yazarın bugün dahi konuşulan, güncelliğini yitirmeyen bir konuyu işlemiştir. Bu romandaki Felâtun Bey, ‘Batı’yı’, Rakım Efendi, ‘Doğu’yu’ temsil eder. Bey ve Efendi unvanlarından da anlaşılacağı gibi Bey, Batı’yı, Efendi, ‘Doğu’yu işaret eder.  Romantizm akımından etkilenen yazarın bu eseri klâsikler arasında yerini almıştır.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Felatun Bey ile Rakım Efendi PDF 6.23 MB İndir
Felatun Bey ile Rakım Efendi EPUB 6.96 MB İndir
Felatun Bey ile Rakım Efendi MOBI 5.49 MB İndir
Felatun Bey ile Rakım Efendi ODF 5.86 MB İndir
Felatun Bey ile Rakım Efendi DJVU 7.32 MB İndir
Felatun Bey ile Rakım Efendi RAR 4.76 MB İndir
Felatun Bey ile Rakım Efendi ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Felatun Bey ile Rakım Efendi PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Ben severek ve sıkılmadan okudum açıkçası güzel düşünülmüş


Henüz kitabın ortalarındayım. Anlatım bana biraz yavan geldi. Olayların akışı bozularak okuyucuyu yönlendirme söz konusu. Karakterler arasında şimdiye kadar açıkça ayrım yapıldığını gördüm. Çok fazla yazım hatası var. Cümlelerde bozukluk söz konusu(orijinal metinden veya yayın evinden kaynaklanıyor)


Gerçekten yazıldığı döneme oranla oldukça başarılı…


Bence okunması gereken bir kitap.O dönemki İstanbul’u gözümde canlandırmak çok hoşuma gitti.Beyfendi insan ile zevke düşkün insan arasındaki fark güzel anlatılmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*