Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Phaidon

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Platon(Eflatun) Yayınevi: Gündoğan Yayınları

Phaidon

  • çevirmen: Ahmet Cevizci
  • Yayın Tarihi: 01.03.1995
  • ISBN: 9789755200026
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 126
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Platon Felsefe Tarihinin en büyük ve en önemli düşünürlerinden biridir. Bugün felsefenin kapsamı içine giren tüm konuları eksiksiz bir biçimde ele almış, ve bu konulara içinde yaşadığı toplumsal koşulların, kendisinden önce yaşamış antik Yunan düşünürlerinden gelen etkilerin ve kendi mizaç ve dehasının belirlediği özgün çözümler getirmiştir. Platon Felsefe Tarihinin bir başka büyük düşünürü olan Aristoteles'i ve bu arada, Platinos'u İslam Felsefesini ve bütün bir Avrupa Felsefesini etkilemiştir. Whitehead'in deyimiyle "Bütün bir Batı Felsefesi Platon'a düşülmüş dipnotlardan ibarettir.Phaidon, hiç kuşkusuz, Platonik literatürün en büyük klâsiklerinden biridir. Bu, onun ele aldığı konular yanında, kurgusundan, trajik yapısından, Platon'un kullandığı yazım tekniğinden ve diyaloğun aynı zamanda bir sanat eseri olmasından kaynaklanmaktadır. Diyalog burada çoğunluk, çileci, gözü dünya nimetlerine kapalı, ama olağanüstü güzel ve şiirsel bir filozof resmi çizdikten başka, kendi idealar kuramını ilk kez olarak sahneye çıkarmakta ve bununla ilgili olarak antoloji ve bilgi kuramının kimi temel problemlerine el atmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Phaidon PDF 5.23 MB İndir
Phaidon EPUB 5.84 MB İndir
Phaidon MOBI 4.61 MB İndir
Phaidon ODF 4.92 MB İndir
Phaidon DJVU 6.15 MB İndir
Phaidon RAR 4.00 MB İndir
Phaidon ZIP 3.69 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Phaidon PDF 5.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Felsefeyle ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Uludağ Üiversitesi Felsefe Blüm Başkanı Ahmet Cevizci’nin çevirisiyle keyifle okunası…


Phaidon Ruh üzerine yapılan diyalogtur. Bu diyalogun bazı bölümlerinde Platon’un bazı bölümlerinde ise Sokrates’in fikirleri hakimdir. ama felsefe tarihinin ve dinsel düşünüşün en önemli ruh anlayışlarının çoğu bu eserde ele alınmıştır. dikkatle okunması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*