Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çocuğum Okulu Sevmiyor

Kategori: Eğitim Yazar: Peter Gray Yayınevi: Kuraldışı Yayınları

Çocuğum Okulu Sevmiyor

Tanıtım Bülteni
Elbette. Çünkü çocuğun ve öğrenme arzusunun doğası bu. Oyun, sorun çözmeyi, seçenekleri değerlendirmeyi, işbirliği yapmayı, akranlarıyla birlikte davranmayı ve duygusal olarak sağlıklı ve esnek olmayı öğreten en önemli etkinliktir. Çocuğunuz öğrenmeyi seviyor ama okulu sevmiyor, hatta okula gitmek istemiyor mu? "Bu çocuğun nesi var, neyi eksik?" diye sormayı bırakın. Çünkü sorun çocuğunuzda değil; çünkü mevcut eğitim sistemi ve okullar öğrenme arzusunu körelten 'merak katilleri' haline geldiler. Gelişim psikolojisi profesörü Peter Gray, çocukların zorunlu eğitimin yol açtığı sorunlardan kurtarılmasının ve çocukluğun keyiflerinden mahrum kalmadan eğitilmelerinin mümkün olduğunu söylüyor. Oyun içgüdüsünü serbest bıraktığımızda çocukların nasıl daha mutlu, daha özgüvenli ve daha yaratıcı hale geldiğini antropolojiden, psikolojiden ve tarihten kanıtlarla gösteriyor. Bugün her şeyden önce çocukluğu, çocuğun sokakta arkadaşlarıyla oyun oynamasını yok ettiğimize dikkat çeken Gray, böylece öğrenme arzusunu ve yeteneğini de sakatladığımızı vurguluyor. Oynayarak öğrenen çocuğun özgüveni gelişir, mutluluğu artar ve hayata daha iyi hazırlanır. Hemen her yıl yeni uygulamalarla eğitim sisteminin çok tartışıldığı ve ciddi sorunlarla sarsıldığı bu dönemde bu kitaptan eğitimciler kadar ebeveynler de çok yararlanacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çocuğum Okulu Sevmiyor PDF 6.23 MB İndir
Çocuğum Okulu Sevmiyor EPUB 6.96 MB İndir
Çocuğum Okulu Sevmiyor MOBI 5.49 MB İndir
Çocuğum Okulu Sevmiyor ODF 5.86 MB İndir
Çocuğum Okulu Sevmiyor DJVU 7.32 MB İndir
Çocuğum Okulu Sevmiyor RAR 4.76 MB İndir
Çocuğum Okulu Sevmiyor ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çocuğum Okulu Sevmiyor PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Gerçekten de çocukların okulu nasıl seveceğini anlatmıyor, tam tersine günümüz okul sistemini eleştirip daha çok oyun ile öğrenmenin üüzerinde duruyor.


Homeschooling olsa yapacağım. Mevcut okul sistemi çocuklara ket vuruyor çocuk dediğin oyunla öğrenir


Oyun ile bir çok şey öğrenilebilir


Çocuğum okulu nasıl sever ‘i anlatmıyor kitap. Çocukların okulu neden sevmediğini,alternatif eğitim sistemlerini ve bolca oyunun önemini anlatıyor.


Farklı toplumların oyuna bakış açılarını görmek adına faydalı bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*