Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mitolojik Ermeni Tarihi

Kategori: Kültür Yazar: Keğam Kerovpyan Yayınevi: Aras Yayıncılık

Mitolojik Ermeni Tarihi

  • çevirmen: Sarkis Seropyan
  • Yayın Tarihi: 04.12.2000
  • ISBN: 9789757265313
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 112
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Özgürlüğü seven bir insandı Hayg, Pel'e boğun eğmek istemedi. Oğlu Armenag'ın doğumundan sonra Babil'den ayrıldı, kuzeye, Ararad ülkesine göç etti. Oğulları, torunları, güçlü kuvvetli üç yüz adamı, hizmetkârları ve yandaşları, yani tüm soyuyla bir dağın eteğindeki ovaya yerleşti. Oraya evvelce gelip yurt tutmuş az sayıda insan da ona boyun eğdi.Hayg tüm bunları torunu Gatmos'a bıraktı, ailesini ve maiyetinden kendine yakın olanları yanına alarak, kuzeybatıya yöneldi, bir yaylada konakladı. Torkom'un soyundan gelenlerin yaşadığı yer olduğunu belirtmek için o yöreye Hark, orada kurduğu köye ise Haygaşen adını verdi.Nuh Peygamber'in oğullarından Didan'ın soyundan gelen Pel ise krallığını herkese kabul ettirdikten sonra, oğullarından birini maiyetiyle kuzeye gönderdi, Hayg'a şu haberi iletti. "Niçin, o soğuk, buzlu yerde yaşıyorsun? Gururunun buzlarını kır, soğuk tabiatını ısıt, bana boyun eğ. Gel, ülkemin beğendiğin herhangi bir yerinde barış içinde yaşa." Hayg'ın yanıtı sert oldu, Pel'in elçilerini Babil'e elleri boş gönderdi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mitolojik Ermeni Tarihi PDF 4.65 MB İndir
Mitolojik Ermeni Tarihi EPUB 5.20 MB İndir
Mitolojik Ermeni Tarihi MOBI 4.10 MB İndir
Mitolojik Ermeni Tarihi ODF 4.38 MB İndir
Mitolojik Ermeni Tarihi DJVU 5.47 MB İndir
Mitolojik Ermeni Tarihi RAR 3.55 MB İndir
Mitolojik Ermeni Tarihi ZIP 3.28 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mitolojik Ermeni Tarihi PDF 4.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


meraklısı için ancak konuya giriş kitabı olabilir.


Gerçek olaylar ve efsaneler arasında çok hızlı bir yolculuk gibi. Keşke daha derin, uzun ve detaylı bir şekilde okuyucunun zihni netleştirilseydi. Aralarının dolması gereken çok fazla tarihi olay ve kişilik var.


Aslında yazılması düşünülen büyük bir eserin bir kısmı bu kitap. Dinler tarihine başlamadan önce mitolojilerin üzerinden geçen biriyseniz bu kitabı okuyup aradan çıkarmak gerekiyor. Sonunda kaynakçaları paylaştığından konuyu detaylandırmak isteyenler için faydalı olabilir. Sevgiler.


Tamamlanamamış bir eserin tamamlanmış olan bölümünü oluşturuyor. Mitolojiden yararlanılarak bir tarih yazılmaya çalışılıyor. Yazar sanki mitoloji ile gerçek tarihin aynı şeyler olduğunu düşünüyor. Bunda Ermenilerin ilk dönemlerini bizlere anlatabilecek mitolojiden başka seçenek bulunmuyor olmasından da kaynaklanabilir. Ermanilerin ilk dönemleri ilgili tartışmalar da yer alıyor.


Eser,ermeni mitolojisinden bahseden bir çok kitaptan yapılan bir derlemedir.Kitapta yazanların çok daha kapsamlısını diğer kaynak alınan kitaplarda bulabilirsiniz.Ama yine de bazı bilgilere çabuk ulaşmak açısında yararlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*