Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Romancılar Konuşuyor

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Nuri Yardım Yayınevi: Kaknüs Yayınları

Romancılar Konuşuyor

  • Yayın Tarihi: 08.11.2000
  • ISBN: 9799756698067
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Kültür hayatımızda eserleriyle etkili olmuş, Türk edebiyatında farklı dönemlerde ismi yapmış 53 romancı...Modern Türk Romanı'nın filizlendiği Servet-i Fünûn dönemiden bugüne romanımızın geçirdiği merhaleler, konuşmalar eşliğinde burada sunuluyor: Peyami Safa'dan Tanpınar'a, Kemal Tahir'den Selim İleri'ye...Haklarında uzmanlarıyla konuşulan ve kendileriyle görüşülen romancılarımızın yazı maceraları, iç dünyaları, hasretleri, idealleri ve muhtelif konular hakkındaki düşünceleri etraflı bir şekilde de alınıyor bu kitapta.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Romancılar Konuşuyor PDF 12.29 MB İndir
Romancılar Konuşuyor EPUB 13.73 MB İndir
Romancılar Konuşuyor MOBI 10.84 MB İndir
Romancılar Konuşuyor ODF 11.56 MB İndir
Romancılar Konuşuyor DJVU 14.45 MB İndir
Romancılar Konuşuyor RAR 9.39 MB İndir
Romancılar Konuşuyor ZIP 8.67 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Romancılar Konuşuyor PDF 12.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Üzerinde gereği gibi pek de durulmayan bir konuyu ele almış yazar. Bence iyi de etmiş. Edebiyatçı olmamama rağmen değinilen konuyu, edebiyat açısından olumlu buluyorum. Yazar, Mehmet Rauf’tan Peyami Safa’ya, Tarık Buğra’dan Yaşar Kemal’e, Samiha Ayverdi’den Sevinç Çokum’a kadar vefat etmiş ve halen sağ olan birçok romancının romanla ilgili düşüncelerini, değişik şekillerde yapılmış röportajlar doğrultusunda okuyucuya aktarıyor. Edebiyatçılar ve roman severler için güzel bir çalışma olmuş.


M.Nuri Yardım, seçkin romancılarımızla değişik zamanlarda yaptığı söyleşi ve röportajları bir araya getirerek güzel bir eser ortaya çıkarmış. Hem bu romancılarımızın kişisel özellikleri, hem de roman hakkındaki düşünceleri hakkında fikir sahibi oluyorsunuz. Romancılarımızı tanıma açısından, güzel bir kitap olmuş.


Peyami Safa’dan, Ahmet HamdiTanpınar’a kadar edebiyatçılarımız gözümüzün önünde. Elbetteki onlarda insan ve onlarında duygu, düşünce ve yaşantı tarzları vardır. Ama o edebi atmosfer içerisinde saydığımız tüm özellikler farklılıklar göstermektedir. Çünkü onların okumaktan ve yazmaktan kaynaklanan fantazileri vardır. Neler olduklarını okuyun ve görün…


Edebiyata yapılan her katkı, kültür tarihine katkıdır.Edebiyatla girileceğini bilsek dünya kültürüne, tüm sorun halledilecek;ama bu kadar kolay da değil bu!M.Nuri Yardım, çalışmalarıyla göz dolduran bir isim.Türk romanının olmadığını söylediğimiz bir kültür dokusu içinde romanımızın olduğunu iddia eden bir kitap takdire şayandır.Romanımızın olduğunu romancıların ağzından dinlemenin, elbet, katkısı olur romana.Bu türde eserlerin çoğalmasını temenni ediyorum.İçinde bulunduğum tür adına bir ricada bulunmama müsaade etsin:Şairleri, özellikle yaşayan şairleri de dinlemeyi denesin Yardım.Eminim ki, şiirimizdeki tıkanma aşılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*