Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Filistin’i Bölüşmek  Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951

Kategori: Siyaset Yazar: Avi Shlaim Yayınevi: Küre Yayınları

Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951

Tanıtım Bülteni
Bu kitap, Avi Shlaim’in hayli olumlu eleştiriler alan önceki çalışması Collusion across the Jordan (1998)’ın, halen çok doyurucu olmakla birlikte gözden geçirilerek kısaltılmış bir baskısı. Kitap, Doğu Ürdün Emiri Abdullah ile sonradan İsrail hükümeti olacak olan Yahudi Ajansı’nın lider kadrosu arasındaki ekseriyetle gizli ilişkilere odaklanmak suretiyle, talihsiz Arap-İsrail sorununun en önemli öğelerini gayet okunabilir ve parlak bir anlatımla ortaya koyuyor. Sempati ile menfaat birliğini, anlaşmazlık ile bir uzlaşı yakalamaya giden yolda trajik bir biçimde kaçırılan fırsatları yan yana resmettiği bu sıradışı ilişkinin etkileyici bir tablosunu çiziyor. Ağırlıklı olarak İngiliz, Arap ve İsrail yazılı kaynaklarını kullanan Shlaim, 1921’den 1951’e kadar 30 yıllık bir ilişkinin izlerini sürüyor.’Judith L. Bara, Book Notes ‘Tıpkı Collusion Across the Jordan gibi, Filistin’i Taksim Siyaseti de revizyonist literatürün önemli bir ürünü olma vasfını koruyor. . . Revizyonistler, İsrail’in kuruluşuna ilişkin eski pek çok mitin yanlışlığını açıkça ortaya koyuyorlar – örneğin İsrail’i yok etmeye adanmış yekpare bir Arap koalisyonuyla karşı karşıya kaldığı; Arap ordularının hem sayıca hem de silahça daha üstün olduğu, kendisininse ancak azim ve iradenin benzersiz bir bileşimi sayesinde ayakta kaldığı; yalnızca onu yok etmeyi arzulayan uzlaşmaz Arap komşularıyla barış anlaşmaları yapabilmek için umutsuzca çabaladığı gibi.’Kathleen Christison, Journal of Palestine Studies ‘Shlaim’in merak uyandıran anlatımı, yalnızca birkaç kişinin aşina olduğu modern İsrail tarihininin tamamını, en hafif ifadesiyle, gözler önüne seriyor. . . . Bu titiz araştırma, Filistin’in trajik tarihini anlamak isteyen herkes için vazgeçilmez bir kitap.’Sheldon R. Richman, Middle East Policy ‘usta işi..’Fouad Ajami, The New York Times Book Review 
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
Kitapyurdu Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
D&R Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
Idefix Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
BKM Kitap Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
Hepsiburada Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
Nadir Kitap Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
N11 Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
Amazon Türkiye Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 PDF 6.23 MB İndir
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 EPUB 6.96 MB İndir
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 MOBI 5.49 MB İndir
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 ODF 5.86 MB İndir
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 DJVU 7.32 MB İndir
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 RAR 4.76 MB İndir
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Filistin’i Bölüşmek Kral Abdullah, Siyonistler ve Filistin’i Taksim Siyaseti: 1921-1951 PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Tam bir kaynak. Alanım değil konunun da cahiliyim belki. Geniş zamana yayarak okudum.Filistin olaylarından her sene canımız yanıyor, “nedir bu mesele? ” diyenleri aydınlatacağına inanıyorum. Yazarın İsrail asıllı olması benim için daha tatmin edici. Kendi gerçeklerini çekinmeden dile getirmiş.


Kitap, gerçekten emek dolu bir çalışmanın ürünü. Ele aldığı 30 yıllık kritik dönemi etraflıca ortaya koymuş yazar. Filistin’in nasıl işgal edilip İsrail’in kurulduğunu, Araplar arasındaki ayrılıkları, İngiltere’nin kirli hesaplarını, Siyonistlerin adanmışlıklarını azim ve sebat ile birleştirip organize çalıştıklarını kitaptan öğreniyorsunuz. İsrail’in 1948’de değil, 1917’de Kudüs’ün İngilizlerce işgal edilmesiyle gayri resmi olarak kurulduğunu, bitmeyen atak oyunlarını…


Fİlistin ve israil meselesine bir bakış.


Ele aldığı konuyu son derece kapsamlı ve derinlikli bir şekilde inceleyen yararlı bir eser. İdeolojik kamplaşmalara düşmeden önce her konunun tarihsel zeminini çok iyi bilmek ve değerlendirmek gerekiyor.


Araplar da topraklarını satmasaydı, deyip işin içinden sıyrılan kişilerin özellikle okuması gereken bir kitap. Kitapta, İsrail devletinin kuruluşa giden yolda yaşanan birçok olay ele alınmış. Haşimiler ile Hüseyniler arası çekişme, Suriye ve Mısır’ın Filistin üzerindeki emelleri, Ürdün’ün Yahudiler ile iş birliği yapmaya çalışmaktaki amacı, Müftü Hüseyin’i kimler neden desteklemedi, İngilizlere bağlı Arap lejyonunun tutumu gibi bir çok konuya, Ürdün ve yahudi iş birliği temelli bakış açısı ile ele alınmış. Ayrıca ortadoğuda yaşanan bu sorunların sadece Aapların iş bilmezliğinden kaynaklandığını düşünen arkadaşlar için Arapların Gözünden Haçlı Seferleri kitabını da okumalarını tavsiye ederim. Bu tavsiye kitabında 1000-1250 li yıllarda bölgeye hakim olan Türk beylerinin de aynı bu kitapta anlatıldığı gibi, Arap liderlerin arasındaki anlaşmazlıklara benzer durumların olduğunu göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*