Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Büyük Umutlar

Kategori: Edebiyat Yazar: Charles Dickens Yayınevi: Engin Yayıncılık

Büyük Umutlar

  • çevirmen: Burhan Bolan
  • Yayın Tarihi: 30.10.2000
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 476
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Eserin kahramanı öksüz bir çocuktur. Evinden yiyecek ve bir eğe çalarak yakındaki bir tutuklu gemisinden kaçmış olan, ayakları zincirle bağlı bir hayduta verir. Ama, adam biraz sonra yakalanır.."Charles Dickens"in en sıcak romanlarından biridir."Angus Wilson"İnce ve şiirsel ahenklerde yazılmış bir eser."Graham Greene"Hiçbir öykü bu denli iyi anlatılmamıştır."Gissing
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyük Umutlar PDF 19.76 MB İndir
Büyük Umutlar EPUB 22.08 MB İndir
Büyük Umutlar MOBI 17.43 MB İndir
Büyük Umutlar ODF 18.59 MB İndir
Büyük Umutlar DJVU 23.24 MB İndir
Büyük Umutlar RAR 15.11 MB İndir
Büyük Umutlar ZIP 13.95 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyük Umutlar PDF 19.76 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


belki de içindeki karakterler her an çevremizde gördüğümüz insanlardır. hepimizin büyük umutları var,fakat bu kitap o umutların gerçekleşince o kadar da iyi olmadığını kanıtlıyor bize. bir de kadının erkekten öc alma aşamaları…en iyisi okuyup anlamak..


Kitabı bir çırpıda bitirdiğimi söylemek istiyorum. Umutların insanı hayata tutturması özelliği eve doğru kabul edilebilir bir durum fakat umduklarımız çıkmayınca insanın hali daha bir harap oluyor. Doğrusu kitabı okurken yazarın, Estella ve Pip arasındaki aşkı daha fazla işlemesini isterdim. Bu kadar güzel karakterleri biraz daha uzatması çok hoşuma giderdi. Kitap çok güzel. Okunması dileğiyle…


Bu kitap için söylenebilecek o kadar çok şey var ki, hepsini yazmak istersek satırlar uzayıp gidecektir. Kitabın ana öğretisini yazabiliriz ama. İnsanoğlu hayatta umutsuz yaşayamıyor öyle değil mi? Ya umutlarınız boşa çıkarsa ve bu umutlar için harcamak zorunda kaldığınız değerler? Sevdiklerinizin değerini bilmeniz, gerçek dostlarınızı terk etmemeniz! Küçük bir çocuğun çelişkiler içerisinde kalarak nasıl büyüdüğüne tanık olacaksınız, onunla kızacak onunla güleceksiniz. Günümüzde pek çok insanın yaptığını yapmayıp gerçek dostlarınıza sırt çevirmeyecek, onların değerini fark edeceksiniz. Pip ile Joe’nun arasında ki dostluğu, daha doğrusu Joe’nun saf ve sınırsız sevgisine, karşılıksız iyilik severliğine hayran kalacak, duygulanacaksınız. Pip’in Estellaya olan sevgisinin büyüklüğüne şaşacak, Herbert’in samimiyetine, Biddy’nin iyilik dolu yüreğine çok uzaklardaymışçasına özlem duyacaksınız. Günümüzde ender rastlanan erdemleri yazarın Joe,Biddy,Herbert isimli karakterler vasıtasıyla ne kadar içtenlikle işlediğini okuyacaksınız. Kitabın sonunu çok etkileyici bulduğumu ifade etmeden geçemeyeceğim.Oturmuş bir karaktere sahip olmayı arzulayan, kendisine olan saygınlığı her daim duyumsamak isteyen, Erdemli bir kişilik arayanların sınırsız dersler çıkarabileceği bir eser.


bence muhteşem bir roman. hangimiz zamanında sınıfın en güzeline en yakışıklısına aşık olmadıkki, hangimizin çıktığımız kabuğu beğenmediği zamanlar olmadı? gerçek dostluğu, gerçek arkadaşlığı en kötü günlerimizi yaşarken anlamadık mı? dışına bakıp değerli sandığımız ama yanıldığımız, çok yakınımızda olduğu için aslında değerini göremediğimiz şeyler olmadı mı ve bunları yaşaya yaşaya büyümedik mi? Bu kitap küçük Phillip in yani “Pip” in yeşeren umutlarını, yıkılan umutlarını yani büyümesini anlatıyor. Ethan Hawke ın başrolünü oynadığı filmi izleyipte değerlendirmeyin kesinlikle. film kitapla alakası olmayan bir uyarlama sadece.


victoria döneminin en büyük yazarı kabul edilen dickens, en başarılı romanlarından biri olan bu yapıtta gerek bireylerin zaaf ve başarısızlıkları, gerekse çağın değerleri üzerinde durmuş, “büyük umutlar” ın boşa çıkışını işlemiştir.gayet açık bir üslupla kaleme alınmış bu eser, eğiticiliği ve bizlere vermek istediği mesaj ile bir başyapıt.olayları kahramandan dinlemek de hafif otobiyografik bir hava estiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*