Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Avcının Notları (Karton Kapak)

Kategori: Edebiyat Yazar: Ivan Sergeyeviç Turgenyev Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Avcının Notları (Karton Kapak)

Tanıtım Bülteni
İvan Sergeyeviç Turgenyev (1818-1883): Avrupa’da ve ülkemizde eserleri ilkönce çevrilen 19. yüzyıl Rus yazarlarındandır. Döneminin Avrupalı bakış açısına sahip tek Rus yazarı olarak anılır. Avcının Notları Turgenyev'in daha önce Sovremennik (Çağdaş) dergisinde yayımladığı 25 hikâyesinin bir araya getirildiği ve onu üne kavuşturan ilk eseridir. Eser hümanist dili ve toprak köleliğine karşı duruşuyla, Rus realist edebiyatında önemli bir rol üstlendiği gibi, toplumsal bilincin gelişimine de büyük katkıda bulunmuştur.Yazarın olağanüstü gözlem gücünün tüm hikâyelerin ana fonunu oluşturan doyumsuz doğa tasvirlerinde doruğa çıktığı Avcının Notları, Çarlık Rusyası'ndaki sert ve merhametsiz taşra yaşamının insanlara, özellikle de toprak kölesi köylülere yansımasını olanca çıplaklığıyla gözler önüne serer.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
Kitapyurdu Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
D&R Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
Idefix Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
BKM Kitap Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
Hepsiburada Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
Nadir Kitap Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
N11 Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
Amazon Türkiye Avcının Notları (Karton Kapak) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Avcının Notları (Karton Kapak) PDF 6.23 MB İndir
Avcının Notları (Karton Kapak) EPUB 6.96 MB İndir
Avcının Notları (Karton Kapak) MOBI 5.49 MB İndir
Avcının Notları (Karton Kapak) ODF 5.86 MB İndir
Avcının Notları (Karton Kapak) DJVU 7.32 MB İndir
Avcının Notları (Karton Kapak) RAR 4.76 MB İndir
Avcının Notları (Karton Kapak) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Avcının Notları (Karton Kapak) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Canım Knausgaard’ın son zamanlarda elinden düşürmediği kitapmış, oradan çarptım. Knausgaard’ın yazarlığının yanında okurluğu da iyidir ki bana gereken iyi okuyan bir yazardır, gözüm kapalı takip ediyorum böylelerini. Mesela bizde meşhur yazarların kitap önerilerine bakıyorum arada bir, o ne? Tehlikeli Oyunlar önerilmiş, Suç ve Ceza önerilmiş. Gerçekten mi ya, çok teşekkürler, müthiş öneriler.
Leskov’la Turgenyev’i yan yana getiriyorum; Leskov’un hikâye anlatıcılığında Turgenyev’den etkilendiğini düşünüyorum. Leskov yolculukları boyunca topladığı hikâyeleri gerçekle kurgu arasında bir yere oturtuyor ve bu aralığın belirsizleştirdiği sınıra özgü bir hayal dünyasının, halk hikâyeciliğinin doğasında bulunan eminsizliğin kapılarını açıyor. Benjamin’in Leskov hakkında söylediklerini Turgenyev’de de bulmak mümkün ama avcının tuttuğu notlar kurmacanın varlığını belli eden türden, bu yüzden Benjamin’in irdelediği sihri, destansı dünyayı, mitik sesi Turgenyev’de bulmak zor, bunların yerine başka bir şey buluyoruz onda: Kurguya dökülmüş yaşantılar söylenceden uzaklaştıkça gerçekliğin dünyasına yaklaşıyor. Turgenyev’in gözlemcisi/anlatıcısı hikâyelerini anlatırken araya girip okurlarına sesleniyor, sonlandırdığı hikâyelerin devamını ek olarak verebiliyor, detaylarını vermediği olaylara geri dönüp tam olarak nelerin yaşandığını aktardıktan sonra hikâyenin güncel zamanına dönüp anlatıyı sürdürüyor. Her şeyin tam ortasında, yönlendirmeyen bir gözlemci.
Turgenyev bu hikâyeler yüzünden hapsedilmiş, özgürlüğü uzunca bir süre elinden alınmış. Çara selam, biz Turgenyev okumaya devam ediyoruz. Benjamin vecizesi; başarılı bir kurguyu oluşturan temel şey karakterin psikolojisini tahlil etmeden yansıtabilmekse eğer, Turgenyev bu konuda on numara.
Evet, Rus diyarlarına uzanmayalı çok olmuştu, uzun isimli insanları görünce mutlu oldum. Ne demeli bilmem, Turgenyev okuyalım. Edebi keyiflere gark olalım.


Müthiş doğa ve insan tasvirleri büyüleyici.Ayrıca “Şçigrovski Kasabasının Hamlet’i isimli öykü muazzam.


Dönemindeki Rus toplumun analizini yapabilmenizi sağlıyor. Kısa bağıntısız öykülerden oluştuğu için rahatlıkla okunan bir kitap


Avcılıkla ilgili gezi notları.. beğenmedim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*