Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şecere-i Terakime

Kategori: Tarih Yazar: Ebülgazi Bahadır Han Yayınevi: Pergole Yayınları

Şecere-i Terakime

Tanıtım Bülteni
Doktor Rıza Nur’un Çağatayca’dan Osmanlı Türkçesine kazandırdığı Ebülgazi Bahadır Han’ın Şecere-i Terakime eserininin neşrinin tıpkı basımıdır.Eserde Türkmenler’e dair bilgiler bulunmakta, Oğuz Han ve neslinden, Türk damga ve ongun kuşlarından bahsedilmekte bir nevi  “Oğuznâme” metni verilmektedir.Ebülgazi Bahadır Han Şecere-i Terâkime’yi yazarken sözlü ve yazılı kaynaklardan faydalanmış, özellikle Türkmen boyları arasında dolaşan rivayetleri, beylerin ve hocaların ellerinde bulunan şecereleri değerlendirmiştir. Müellif yazılı kaynak olarak ise Reşîdüddin Fazlullah’ın Câmiu’t-tevârîħ adlı Farsça umumi tarihini, bunun da özellikle “Oğuznâme” kısmını kullanmıştır. Şecere-i Terâkime’deki “Oğuznâme”de Câmiu’t-tevârîħ’te olmayan bilgiler de bulunmaktadır.Bu eşsiz kaynağın tıpkı basımı olup Osmanlıcadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şecere-i Terakime PDF 6.23 MB İndir
Şecere-i Terakime EPUB 6.96 MB İndir
Şecere-i Terakime MOBI 5.49 MB İndir
Şecere-i Terakime ODF 5.86 MB İndir
Şecere-i Terakime DJVU 7.32 MB İndir
Şecere-i Terakime RAR 4.76 MB İndir
Şecere-i Terakime ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şecere-i Terakime PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Türk tarihinin bir nevi mitolojik kaynaklardan beskenen tarafını ele alan eseri okuyabilmek için ileri seviye Osmanlıca bilmek gerekiyor. Eser günümüz alfabesine uyarlamamıştır. İlgililere duyurulur. Oguzname ve Camiuttevarih gibi eserler ile birlikte ele alınması gereken önemli bir eser.


Çok kıymetli bir eser, zira Oğuzların yaşayışı, inançları ve sosyal yapılarına ışık tutuyor. Yok olmakta olan Oğuzname geleneğinin yüksek kültüre ilk aksi. Oğuzların diğer Türk gruplarıyla akrabalıklarını mitolojilerinde nasıl işlediklerine dair bölüm enfes. Akıcılık: 6 İlginçlik: 8 Derinlik: 6


Türklerin soyları ve boyların nerelerde bulunduklarının görülmesi açısından çok kıymetli bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*