Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Voltaire

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Andre Maurois Yayınevi: Kastaş Yayınları

Voltaire

  • Yayın Tarihi: 30.03.2001
  • ISBN: 9787639100004
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 139
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 10.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Voltaire, büyük Fransız ihtilali kopmadan önce bu dünyadan ayrılmışsa da o ihtilali hazırlayan bu hür düşüncenin esaslarını ortaya koyan fikir adamlarından biri idi. Bilhassa papazların düşünce hayatı üzerine yaptıkları ağır baskıyı kaldırmak için bilgisiyle, zekası ile cesurca savaşmıştır. Voltaire masum insanlara yapılan eza ve cefaya karşı isyan bayrağını açanların da başında geliyordu.Bu kitapta Voltaire'nin eserlerini meydana getirişi ile seksen küsur yaşına kadar sürdürdüğü mücadelenin türlü safhalarını heyecanla izeleyeceğiniz gibi, insanlar arasında nadir yeştişen bir dahinin düşünce tarzını, aşklarını, rakipleriyle kavgalarını bir taraftan krallarla düşüp kalkarken bir taraftan onlara nasıl alaya aldığını, türlü esprilerini, düşmanlarına söymeketne çekinmediği iğneli sözleri Fransa'nın ünlü biyoğrafi muharriri Andrés Maurois'in bilgili ve zeki kaleminden zevkle okuyacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Voltaire PDF 5.77 MB İndir
Voltaire EPUB 6.45 MB İndir
Voltaire MOBI 5.09 MB İndir
Voltaire ODF 5.43 MB İndir
Voltaire DJVU 6.79 MB İndir
Voltaire RAR 4.41 MB İndir
Voltaire ZIP 4.07 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Voltaire PDF 5.77 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Voltaire’i iyi tanıtan bir kitap ama çok baskı hatası var.


On sekizinci yüzyılın en önemli fikir adamı olan Voltaire’in hayatını anlatan kitap “Voltaire ve fikirleri” ‘ne bir giriş niteliğinde. Voltaire’in yaşamının yanısıra eserleri ve fikirleri konusunda da bir fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Kitabı okudukça Voltaire in ne kadar cesur,zeki ve başarılı bir fikir adamı olduğunu göreceksiniz. Kastaş Yayınlarının tüm biyografi serisinde olduğu gibi baskı hataları bu kitap da da mevcut, fakat bu kitabın içeriği yanında çok küçük bir ayrıntı…


Voltaire düşünceleri nedeniyle huzur bulamayan, sürgünlere gitmek zorunda kalan, kitapları yakılan, kendisi görmesede fikirleriyle dünyaya şekil veren bir aydın. Onun mücadelesi sadece Fransa için değil bütün dünya için önemli oldu. Onun bu mücadelelerini, duygularını çok güzel anlatan bir biyografi. Okuyunca Voltaire’e ayranlığınız bir kez daha artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*