Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Barbar Modern Medeni

Kategori: Tarih Yazar: İbrahim Kalın Yayınevi: Insan Yayınları

Barbar Modern Medeni

Tanıtım Bülteni
Adab-ı muaşeretten şehir hayatına, mimariden müziğe, mutfak kültüründen uluslararası siyasete kadar her alanda karşımıza çıkan medeniyet,son iki asırdır gündemden düşmeyen ve bir o kadar da örselenen ve tüketilen bir kavram. Savaş çıkartmak isteyenler de barış yapmak isteyenlerde aynı kelimenin arkasına sığınıyor . "Medenileştirme misyonu" adı altında yapılan barbarlıklar , modernitenin karmaşık tarihini yeniden elealmamızı zorunlu kılıyor .Barbarlığın, modernliğin ve medeniliğin aynı anda tecrübe edildiği bir çağda Batı, medeniyet hakkındaki sözünü tüketiyor; İslam dünyası isesöyleyecek sözünü arıyor . Elinizdeki kitap bu arayışın izlerini sürerken akla ve erdeme dayalı bir medeniyetin ancak belli bir varlık tasavvuru,dünya görüşü, bilgi anlayışı ve estetik duyuş ile mümkün olabileceğini savunuyor . "Medeni olmayı ve günümüz medeniyetini evrensel olduğu kadar milli (T ürk, Osmanlı, İslam) ve tarihi bir çerçeve içinde, Doğu-Batıkaynaklarına dayanarak, felsefi bir görüş ile inceleyen bu kitap, modernitenin iyi ve kötü her yönünü irdelemiştir . Varlığın değerini vurgulayanbu değerli çalışmayı herkesin okumasını ısrarla tavsiye ederim. "Kemal H. KarpatWisconsin Üniversitesi Öğretim Üyesi "İbrahim Kalın medeniyet, barbarlık ve modernite arasında asırlar boyunca kurulan bağlantıları naklederken barbarlığın 'modernleşme ' ve'ilerleme ' adına aldığı yeni şekillerini inceliyor , sonra 'medeniyet' kavramının tekrar inşasının artık bir zaruret haline geldiği gerçeğini gözlerönüne sererek, 'Batı'nın medeniyet adına söyleyecek sözünün tükendiğini, İslam dünyasının ise söyleyeceği sözü aradığını' ifade ediyor . Kitabınönemli özelliklerinden biri, devlette üstlendiği ağır görevlere rağmen ilmi çalışmalarına fasıla vermeden devam eden İbrahim Kalın'ın, eserindebu zorluğun üstesinden gelmesi ve önemli fakat oldukça ağır bahisleri herkesin rahatça anlayabileceği bir T ürkçe ile ifadeye muvaffak olmasıdır . "Murat BardakçıTarihçi - Yazar
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Barbar Modern Medeni PDF 6.23 MB İndir
Barbar Modern Medeni EPUB 6.96 MB İndir
Barbar Modern Medeni MOBI 5.49 MB İndir
Barbar Modern Medeni ODF 5.86 MB İndir
Barbar Modern Medeni DJVU 7.32 MB İndir
Barbar Modern Medeni RAR 4.76 MB İndir
Barbar Modern Medeni ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Barbar Modern Medeni PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


gerçekten zengin bir kitap. içerik dil her yönüyle


Başta ağır bir anlatımı var gibi gözükse de akıcı ilerleyen ve çok güzel tespitler barındıran bir kitap.


Batı dünyasının sözüm ona kullandığı bu üç kavramı, kendi çelişkilerini yüzlerine ustaca vurarak açıklamış sayın İbrahim hoca. Okunası ve okutulası.


Avrupa ve türevleri hiç bir zaman medeni olmamıştır. Ve hiç bir zaman da medeni olamayacaktır. Medeniyet maskesi giymiş canavar ve yamyamlar dan ibaret ikiyüzlü insanların medeniyet teşkil edemezler. Ellerindeki maddi güç çekilince hakiki suretlerini de gizleme imkanları kalmayacaktır.


Dünyayı medenileştirmek için güç ve şiddet kullanan anlayışın medeni olması ve insanlığa adalet ve huzur getirmesi mümkün değildir. Batı dünyası parçacı bakışla hareket eden modern ve barbar olup medeni değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*