Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mustafa Kemal’in Ankarası

Kategori: Siyaset Yazar: Nezihe Araz Yayınevi: Dünya Aktüel

Mustafa Kemal’in Ankarası

  • Yayın Tarihi: 01.04.2017
  • ISBN: 9789753044691
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 206
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 15 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Ankara'ya babamın görevli olduğu Konya'dan kırk günlükken gelmişim. İlkokulu Hususi Bizim Mektep adlı bir okulda bitirdikten sonra, ortaokul, lise ve üniversite öğrenimini hep Ankara'da yaptı. O günler, kurtuluş savaşı kazanılmamış, cumhuriyet kurulmamış, çağdaş eğitim, çağdaş hukuk, çağdaş sanat hareketleri başlamamış olsaydı, ben de unutulmuş bir Orta Anadolu kasabasında yaşayan, unutulmuş binlerce kadından biri olacaktım.Oysa böyle olmadı ben Mustafa Kemal'in Ankarası'nda saygın bir insan olarak yaşadım. Büyüdüm, okudum. Seçtiğim bir meslekte çalıştım, çalışıyorum kitapla yazdım, ondan fazla oyunum, operam çeşitli sahnelerde oynandı. Konferanslar verdim. Tartışmalara katıldım. İnandığım şeyleri savundum. Barış ve özgürlük şarkılarına katıldım. Ve bütün bunlar... Kurtuluş ve kuruluş hareketlerinin kahramanları tarafından bana ve özgür Türk kadınlarına sağlandı. Bütün bunlar... Mustafa Kemal'in Ankarası'nda doğdu ve kutsal vatan sathına yayıldı.Bu nedenle, bize İsmet Paşamızın öğrettiği ifadelerle yineliyorum:Eşsiz, kahraman Atatürk! Vatan sana minettardır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mustafa Kemal’in Ankarası PDF 8.55 MB İndir
Mustafa Kemal’in Ankarası EPUB 9.56 MB İndir
Mustafa Kemal’in Ankarası MOBI 7.54 MB İndir
Mustafa Kemal’in Ankarası ODF 8.05 MB İndir
Mustafa Kemal’in Ankarası DJVU 10.06 MB İndir
Mustafa Kemal’in Ankarası RAR 6.54 MB İndir
Mustafa Kemal’in Ankarası ZIP 6.04 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mustafa Kemal’in Ankarası PDF 8.55 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Mustafa Kemal’in kurtarıcı ve kurucu yönüyle Ankara’da , Türkiye’de , Türk kadınının hayatında yapmış olduğu değişim ve gelişimi ülkemize ve insanımıza neler kattığını yazar çok güzel ve akıcı bir dille anlatmış.Mustafa Kemal’in yalnızlığını ve sebeplerini çok güzel anlayıp anlatmış.keyifle okunan öğretici bir eser.


Mustafa Kemal’in kişiliği ,ailesi, askerliği,o dönemin Ankarası ,Türkiyesi, İsmet İnönü ve ailesi, yazarın çocukluğu,unutamadığı simalar, olaylar,dönemin ünlü şahsiyetleri,yaşam şekli,Halide Edip,Reşat Nuri,Mevlana,Mimar Sinan.Bütün bu konular ”Mustafa Kemal’in Ankarası” kitabında toplanmış.Ve de öyle güzel kaleme alınmış ki ancak okuyunca keyfine varabilirsiniz.Ne olur bu kitabı okuyunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*