Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çanakkale’ye Yürüyüş

Kategori: Tarih Yazar: Hüseyin Nihal Atsız Yayınevi: ötüken Neşriyat

Çanakkale’ye Yürüyüş

    Tanıtım Bülteni
    Çanakkale’nin büyük şehitlerinin ruhlarını şad etmek amacıyla içleri millî şuur ve kinle dolu dokuz genç, 3 Ağustos 1933 Perşembe akşamı Sirkeci’den kalkan Selamet vapuruyla bu ölüm – dirim çarpışmalarının yaşandığı mukaddes toprakları ziyaret etmek üzere yola koyulurlar: Atsız’ın başını çektiği kafilede, emekli bir yüzbaşı olan Naci Akıncı ve oğlu Nuri Akıncı, “Tolunay” adıyla çağrılan tarih öğrencisi ve ileriki yıllarda Atsız’ın eşi olacak Bedriye Sabit, edebiyat öğrencisi ve Atsız’ın kardeşi Nejdet Sançar, coğrafya öğrencisi Musavver Ünlüsü, lise öğrencisi ve “Mengüç” adıyla çağrılan Fethi Tevetoğlu, lise öğretmeni ve o gezi sırasında Atsız’la evli olan Mehpare Taşduman ve ileride Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olup Millî Eğitim Bakanlığı da yapacak olan Tevfik Celal (İleri) yer almıştır. Millî gurur ve vakarla gerçekleştirilecek Çanakkale anmalarının başlatıcısı olma şerefini taşıyan bu Türk kafilesinin, yolda ve kanlı boğuşma alanlarında geçen 9 günlük ziyaretlerinde düşman milletlerin anıtlarıyla, Türk şehitlerinin ise sahipsiz ve açıkta kalmış naaşlarıyla dolu Çanakkale harp sahalarında kopardıkları çığlık, hem kendilerinden sonraki ziyaretlere ilham kaynağı olmuş hem de Çanakkale’de yapılacak büyük bir anıt için milliyetçi gençliği teşvik etmiştir. Çanakkale’ye Yürüyüş’ün bu yeni basımında sadece Atsız’ın metni değil, Nejdet Sançar, Tevfik İleri, Rüknettin Fethi Olcaytu gibi isimlerin yazıları ve ayrıca Çanakkale’ye abide yapılması için Millî Türk Talebe Birliği’nin girişimlerine dair yazı ve haber metinleri ile 30 yıl sonra yaşanan Kadeş vapuru rezaletine dair Millî Yol dergisinde yer alan haber de yer almış, Çanakkale’ye Yürüyüş’ün temiz ve imanlı gençlerinin birkaç kuşağa uzanan etkisini bütünlüklü olarak görme imkânı da böylece sağlanmıştır.
    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Çanakkale’ye YürüyüşPDF6.23 MB İndir
    Çanakkale’ye YürüyüşEPUB6.96 MB İndir
    Çanakkale’ye YürüyüşMOBI5.49 MB İndir
    Çanakkale’ye YürüyüşODF5.86 MB İndir
    Çanakkale’ye YürüyüşDJVU7.32 MB İndir
    Çanakkale’ye YürüyüşRAR4.76 MB İndir
    Çanakkale’ye YürüyüşZIP4.39 MB İndir

    ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Çanakkale’ye YürüyüşPDF6.23 MB İndir

    Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

    Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
    Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
    Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
    Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
    Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
    Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
    Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
    Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

    Benzer Kitaplar




    Kitap Yorumları - (5 Yorum)


    Çanakkale’de 250.000 Türk boğuştu. Ve 55.000’i topraklara karışti. Bugün, o kavgadan tam on sekiz sene sonra, kendisi için ölenleri ziyarete giden Türk çocuğu Fatiha okuyacak ve şapkasını çıkarıp önünde el bağlayacak doğru dürüst bir taş parçası bulamadı.

    Halbuki…

    Onlar, serefsizce ölen kendi çocukları için bizim kanimızla yoğrulan bu toprak parçası üzerinde muhteşem abideler diktiler
    Her düşman abidesini gördükçe daha coşkun, daha istekli, kendi abidelerimizi görmek için çırpındık. Günlerce aradık. Bulabildiğimiz şeyler: Askerler tarafından düşman sanimetiyle yapılan ve kahraman Mehmet Çavuş’a izafe edilen derme çatma bir abide, bir taş yığını ile iki de zabit mezandır.

    Iki zabit mezarı… Bunlardan Yahya Hayati için yapılan mezann yarısnı sel almıştır.


    Atsız Atanın mutlaka okunması gereken kitabı.


    Çanakkale’nin büyük şehitlerinin ruhlarını şad etmek amacıyla içleri millî şuur ve kinle dolu dokuz genç, 3 Ağustos 1933 Perşembe akşamı Sirkeci’den kalkan Selamet vapuruyla bu ölüm – dirim çarpışmalarının yaşandığı mukaddes toprakları ziyaret etmek üzere yola koyulurlar: Atsız’ın başını çektiği kafilede, emekli bir yüzbaşı olan Naci Akıncı ve oğlu Nuri Akıncı, “Tolunay” adıyla çağrılan tarih öğrencisi ve ileriki yıllarda Atsız’ın eşi olacak Bedriye Sabit, edebiyat öğrencisi ve Atsız’ın kardeşi Nejdet Sançar, coğrafya öğrencisi Musavver Ünlüsü, lise öğrencisi ve “Mengüç” adıyla çağrılan Fethi Tevetoğlu, lise öğretmeni ve o gezi sırasında Atsız’la evli olan Mehpare Taşduman ve ileride Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olup Millî Eğitim Bakanlığı da yapacak olan Tevfik Celal (İleri) yer almıştır.


    Atsız’ın her kitabı gibi bu kitabı da okumanızı tavsiye ederim


    Bir Nihal Atsız klasiği Çanakkale hatırasını anlatıyor

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *

    *

    *