Sözden Kalanlar Tarih, Tarihçilik, Kurgu, İnsan ve Toplum
Tanıtım Bülteni
“Tarihçi ses sanatçısı gibi sağda solda dolaşıp konser tadında konuşmaz, belgeyle, vesikayla konuşur.”Y. Hakan Erdem Tarih, son dönemlerde geniş kitlelerin ilgisini çekmeye başladı. Böylece tarih yazımının başlıca soruları olan “Tarih nedir?”, “Tarihçi kimdir?”, “Tarihi doğru anlamanın yolları nelerdir?” gibi temel soruların cevaplarına daha fazla odaklanır olduk.Y. Hakan Erdem, tarih ve tarih yazıcılığı alanında önemli çalışmalar ortaya koymuş bir isim. Sanki gizli bir elin müdahalesiyle toplumun tarih algısının bozulup darmadağın edildiğini ileri süren Erdem, kitaplarında, tatlı tatlı anlatan masalcı tarihçileri, tarihi kutsallaştırırken kendileri de kutsallaşan “üstadlar”ı anlatıyor. Elinizdeki bu eserde, bir araya getirilen röportajlarında tarihsel metinlere eleştirel açıdan bakarak onlardan ne gibi sorular üretilebileceğini sorguluyor. Arabanın, cep telefonunun, ayakkabının iyisini, iyi tatilin nerede yapılacağını öğrenen bir toplumun iyi tarihi ucuz ve kötü tarihten ayırmayı da başarabileceğini iddia ediyor.Sözden Kalanlar isimli bu eser; Y. Hakan Erdem’in tarihe, tarihçilik mesleğine, tarih yazımına, kurgu eserlerine ve çeşitli konulara dair görüşlerini içeren röportajlarını bir araya getirerek tarihe meraklı kitlelerin ve tarih öğrencilerinin başucu kitabı olacak mükemmel bir çalışma sunuyor.
Bu kitap, Yusuf Hakan hocanın, farklı tarihlerde vermiş olduğu röportajların bir toplamıdır. Açıkçası çokça tekrarlar var. Birkaç röportaj hariç okunmasa da eksikliği hissedilmeyecek bir çalışma.
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
hakan hocam favorim ya, bu eser biraz geç kalmış bir çalışma. neticede ulaştık ve çok mutluyuz, herkese net tavsiyemdir.
Bu kitap, Yusuf Hakan hocanın, farklı tarihlerde vermiş olduğu röportajların bir toplamıdır. Açıkçası çokça tekrarlar var. Birkaç röportaj hariç okunmasa da eksikliği hissedilmeyecek bir çalışma.
Tavsiye ediyorum, çok şey öğrendiğinizi hissedeceksiniz
Tarih-i Lenk gibi buda merak uyandirici bir kitap
Cesaret böyle bir şey. gördüğü yanlışı çekinmeden vurmuş. İlber Ortaylıyı okumadan bu kitabı okumak lazım. eline sağlık Hakan Bey.