Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Emily’ye Bir Gül

Kategori: Edebiyat Yazar: William Faulkner Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Emily’ye Bir Gül

Tanıtım Bülteni
Çevirenler:Aysun Arslan, Necla Aytür,Ünal Aytür,Ayberk Erkay, Gül Ülker Gül, Bilge Karasu,Ülkü Tamer, Güven Turan, Burcu Uğuz Yirminci yüzyıl dünya edebiyatının tartışmasız en büyük yaratıcılarından biri olan Faulkner’dan, her biri roman derinliğinde, akıldan çıkmayacak öyküler.  William Faulkner, Amerikan Güneyi’ni romanlarında destanlaştırmakla kalmadı, yarattığı zengin dünyaya öyküleriyle yeni halkalar ekledi. Elinizdeki seçki, “Emily’ye Bir Gül”, “Ambar Kundakçısı” ve “O Akşam Güneşi” gibi en ünlülerinin de yer aldığı on yedi Faulkner öyküsünü bir araya getiriyor. Aralarında edebiyatımızın usta isimlerinin de bulunduğu, farklı kuşaklara mensup çevirmenlerin elinden çıkan bu çeviriler, Faulkner’ın romancılığına oranla gölgede kalmış öykücü yanını ortaya çıkarmalarının yanı sıra, bu büyük yazarın Türkçede ne kadar uzun zamandır ağırlandığının da kanıtı niteliğinde.   Ben başarısız bir şairim. Belki her romancı önce şiir yazmak ister, yazamadığını anlayınca da şiirden sonra en zor tür olan öyküyü dener. Ancak onda da başarısız olduktan sonra roman yazmaya başlar.  William FaulknerFaulkner’dan başka hiç kimse yazıya yüreğinden ve ruhundan bu kadar çok şey katmamıştır.Eudora Welty
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Emily’ye Bir Gül PDF 6.23 MB İndir
Emily’ye Bir Gül EPUB 6.96 MB İndir
Emily’ye Bir Gül MOBI 5.49 MB İndir
Emily’ye Bir Gül ODF 5.86 MB İndir
Emily’ye Bir Gül DJVU 7.32 MB İndir
Emily’ye Bir Gül RAR 4.76 MB İndir
Emily’ye Bir Gül ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Emily’ye Bir Gül PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yalınlığın güzel ve hüzünlü halleri bu kitapta mevcut


“Yarın, başka bir adıdır bugünün”


faulkner anlattığı sahneleri yaşatmayı çok iyi bilen bir yazar. bu kitapta da onun hikayeci yönüyle tanışacağız.


William Faulkner’a, Emily İçin Bir Gül öyküsünü yazmasına neden olan etken sorulduğunda şu cevabı veriyor: “Bir hayalet hikâyesiydi bu. İnsanların girmesine izin verilmeyen bir evde, yastığın üzerinde gördüğüm saç telinin bende bıraktığı izlenim sadece.”


Öykü düşkünüyümdür. Çok yazarın çok kitabını okurum. Bu kitabı okurken yeri geldi çok sıkıldım yeri geldi ne güzel betimlemiş olayları dedim. Her daim söyleyeceğim, Yapı Kredi Yayınları ve İş Bankası Yayınları okunması zor klasik yazı karakterlerini değiştirmeli!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*