Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Komünist

Kategori: Edebiyat Yazar: Vedat Türkali Yayınevi: Gendaş Yayınları

Komünist

  • Yayın Tarihi: 24.08.2001
  • ISBN: 9789753083478
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 134
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Vedat Türkali, seksen üç yıllık yaşamından bir kesiti anlatıyor 'Komünist'te: Nasıl bir aile ortamında, nasıl bir çevrede büyüdüğünü; neler okuyup, kimlerden etkilendiğini; sosyalist düşünceyle ilk kez nasıl tanıştığını, ilk örgütsel ilişkilerini... Yalın bir dille, hiçbir kurgu kaygısı taşımadan, gerçek isimler ve olaylarla..."Şefik Hüsnü'ye son gidişinde, Kapalıçarşı'da bir sokakta sayacı Ahmet Frıncı'nın adresini verdi; gidip onunla görüşecektim. Ahmet Frınıcı da (Dede Ahmet) ad olarak tanıdığım eskilendendi. Uzun süre Moskova'da kalmış, Merkez Komitesi üyesi olduğunu bildiğim biriydi. Gittim. Kendimi tanıtır tanıtmaz üst üste yığılmış derileri attı yere, başına çömeldik karşılıklı; dükkâna alış verişe gelmiş biriydim, arkam sokakta konuşuyorduk. Bir akşam geç bir saatte, Fatih Camii'nin arka kapısında, Boz Mehmet'in beni bekleyeceğini söyledi. Ürkek, tedirgin bir görünümdeydi konuşurken. Dede Ahmet Fırıncı'nın söylediği gün, saatte gittim buluşma yerine; kimseciğin bulunmadığı karanlık bir duvar dibinden çıktı Boz Mehmet."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Komünist PDF 5.56 MB İndir
Komünist EPUB 6.22 MB İndir
Komünist MOBI 4.91 MB İndir
Komünist ODF 5.23 MB İndir
Komünist DJVU 6.54 MB İndir
Komünist RAR 4.25 MB İndir
Komünist ZIP 3.93 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Komünist PDF 5.56 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Yazar, kendi yaşadıklarını yansıtarak bir dönemi açıklamış. Bu esere geçmişle hesaplaşma da diyebiliriz çünkü eser yazarın yaşadığı ve düşündüğü kadarıyla sınırlı kalmış. Bu eserde bir çok şairin siyasi kimliğine de yer verilmiş. Ama anlatım yalın kalmış.


Vedat Türkali’nin doğumundan itibaren yaşamının büyük bir bölümünü; çocukluğunu, ailesini(özellikle babası), okul zamanını, okuldaki çevresini, okulu bitirdikten sonra tanıştığı insanlar ve bu süre içersinde yaşadığı olayları biraz özentisizce anlattığı bir kitabı. Kitaptan insanın ister istemez, yaşadığı toplumsal koşullarda (ki bu koşullar ve ilişkiler bizim isteğimiz dışında ve bütün dünya için geçerli) bir şeyleri düzeltme isteği içine girdiği çıkartılabilir. Bu istekler görünüşte toplumsal bir nitelik taşımasa da özünde bütün toplumun değişmesi mecburidir. Bunu anlayan bir insan bilinçli faliyeti ister istemez toplumsal bir içerik muhteva eder. Bu kaçınılmazdır ki çünkü ilişkiler ve toplum paralellik gösterir. Toplumu değiştirmeden(maddi yapıyı), bu yapıdan kaynaklanan çıkarcı, güvensiz ve bencilce ilişkileri değiştiremeyiz…


en son okuduğum kitap. nasıl bir ailede, çevrede yetiştiğini, okuduklarını, etkilendiği kişileri, sosyalizmle tanışmasını, tamamen gerçeklere dayalı olarak anlatmış vedat türkali. kitap gibi kitap


Vedat Türkali’nin bu son eserini bir olay hikayesi biçiminde yorumlayabiliriz.Çehov tarzı bir hikaye örgüsü ve aşırıya kaçan durum betimlemeleri ile okuyucuyu ye yer sıkan bir eser ortaya çıkarmış.Ancak Vedat Türkali’nin okuyucu kitlesi zaten bu tip bir betimleyici kurguya alışkın olmalı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*