Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Minos

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Platon(Eflatun) Yayınevi: Sosyal Yayınları

Minos

  • çevirmen: Hamdi Varoğlu
  • Yayın Tarihi: 14.09.2001
  • ISBN: 9786054177806
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 27
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12 x 16 cm
Tanıtım Bülteni
"Yasa nedir bizim için" diye sorar Sokrates. Ardından yasanın doğasını konu alan bir diyalog başlar.Platon, onu okuyanlar için büyük bir zevk, hatta büyük bir neşe kaynağıdır. Onun, eşsiz bir şekil mükemmelliği ile yine eşsiz bir düşünce derinliğinin birleşmesinden oluşan diyalogları, zaman aşımına kafa tutarcasına günümüze kadar gelmişlerdir. Platon'un eserleri hiç yaşlanmamış, tazeliğini ve canlılığını -uzak bir geçmişte ilk yazıldıkları günlerdeki gibi- korumuşlardır. Sokrates'in yurttaşlarını rahatsız eden, hattâ sabırlarını taşırtıp öfkelendiren soruları: Erdem nedir? Cesaret nedir? Dindarlık nedir? Ne demeye gelir bu deyimler ve bunlar gibi daha birçokları? Günümüz insanları için de aynı derecede rahatsız edici ve akıl karıştırıcı sorulardır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Minos PDF 1.12 MB İndir
Minos EPUB 1.25 MB İndir
Minos MOBI 0.99 MB İndir
Minos ODF 1.05 MB İndir
Minos DJVU 1.32 MB İndir
Minos RAR 0.86 MB İndir
Minos ZIP 0.79 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Minos PDF 1.12 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Yasalar ve Devlet adlı kitaplarında aynı konuyu işleyen Platon kanunu sorguluyor. Sokrates bir öğrenciye kanundan ne anladığını, düzen üzerindeki rolünü açıklatıyor. Öğrencisine küçük bir beyin jimnastiği yaptırıyor.


Okuyanlarının benliklerine kuşku tohumları eken Platon, ‘Minos’ adlı kitabıyla yine okuyucularını düşünmeye sevk ediyor. Dünden bugüne hiç değişmeyen olgular karşısında okuyucusunu şaşırtan ‘Minos’, Platon ile talebesi arasında geçen bir diyalogun kitaplaşmasından oluşuyor. Platon, yine kitapta ‘Erdem nedir?’,’Cesaret nedir?’, ‘Dindarlık nedir?’ gibi sorulara cevap arıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*