Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Cezayir ve Berberiler

Kategori: Siyaset Yazar: M. Şehmus Güzel Yayınevi: Doruk Yayınları

Cezayir ve Berberiler

  • Yayın Tarihi: 30.06.1997
  • ISBN: 9789755532080
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 110
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Aslında yıllardır konuşulduğu ve bize çok 'yakın' olduğu için hepimiz Cezayir'i tanıyor gibiyiz. Ama, Cezayir bize hem yakın, hem de uzak. Yakın; çünkü, kültür, toplumsal yapı, tarih ve benzeri birçok alanda birbirimize çok benziyoruz. Uzak; çünkü, aramızda Akdeniz bulunuyor. Ve 1830-1962 arasındaki Fransız sömürgeciliği ve onun etkisi kıskançlıklar, dedikodular. Ve nihayet Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye'de en Amerikancı bir iktidarın bulunması sonucu ortaya çıkan tatsızlıkların izleri. Demokrat partinin Fransa sömürgeciliğini tercih etmesini Cezayirliler asla unutmadılar.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cezayir ve Berberiler PDF 4.57 MB İndir
Cezayir ve Berberiler EPUB 5.10 MB İndir
Cezayir ve Berberiler MOBI 4.03 MB İndir
Cezayir ve Berberiler ODF 4.30 MB İndir
Cezayir ve Berberiler DJVU 5.37 MB İndir
Cezayir ve Berberiler RAR 3.49 MB İndir
Cezayir ve Berberiler ZIP 3.22 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cezayir ve Berberiler PDF 4.57 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Boş ve yanlı bir kitap, ismine aldanarak Berberiler ile ilgili bir şeyle öğrenebileceğimi sanmıştım ama tamamıyle verdiğim paraya acıyorum


Bir cezayirli olarak yazara şunu ifade etmek isterim.Cezayirliler berberi değildir araptır. ülkede berberilerin nufus yoğunluğu % 18-20 civarındadır.koskoca arap ülkesini berberileştirdiniz kitabınızda.


Sayın yazara ithafen, 1960 ve 1963 yılları arasında, Türkiye’de askeri darbeyle gelen Cemal Gürsel ve İsmet İnönü iktidardaydı. Cezayir’de sol iktidara gelmesine rağmen Türk solu Fransa’nın yanında yer alarak Cezayir’in bağımsızlığını tanımadılar. Hatta Cezayir’in bağımsızlığını Fransa’nın tanımasından sonra tanıdık böyle kraldan çok kralcı bir tavrımız da var. Demokrat Parti iktidarda olsaydı daha mı farklı olurdu onu bilemiyorum. Fakat bahsettiğiniz tarihlerde (Cezayir bağımsızlık savaşı ve bağımsizlık ilanı) Cemal Paşa ile İsmet Paşa iktidardaydı. Bağımsızlık savaşı sürecinde Cemal Gürsel, bağımsızlık ilanında ise İsmet Paşa iktidar idi. Cezayirlilerin unutmadığı Türklerin yanlarında olmadığı gerçeğiydi. Onlar için demokrat, laik veya İslamcı Türkler diye bir ayırım olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*