Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Erbil Vakayinamesi

Kategori: Kültür Yazar: Mşiha Zha Yayınevi: Yaba Yayınları

Erbil Vakayinamesi

  • çevirmen: Erol Sever
  • Yayın Tarihi: 06.03.2002
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 152
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Elinizdeki Erbil Vakayinamesi Mezopotamya Kitaplığı Dizisi'nde sunduğumuz ilk eserdir. Mşiha Zha'nın bu eseri: Partlar, Sasaniler döneminde yaşanan dini, tarihi olayları sergilerken, önümüze zaman tüneline giren bir kapı aralıyor. Bu büyüleyici kapıdan girince başdöndürücü bir eski dünya ile karşılaşıyoruz. Yaşadığımız toprakların eveliyatını ve yaşananları bilmek özgürlüğünden daha anlamlı ne olabilir? Bu nedenle yayınevimiz sizlere eksikliği hissedilen Mezopotamya Kitaplığı Dizisi'nde tarihe ışık tutacak bulgularla dolu muhteşem bir koleksiyon sunma işine başlamaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Erbil Vakayinamesi PDF 6.31 MB İndir
Erbil Vakayinamesi EPUB 7.05 MB İndir
Erbil Vakayinamesi MOBI 5.57 MB İndir
Erbil Vakayinamesi ODF 5.94 MB İndir
Erbil Vakayinamesi DJVU 7.42 MB İndir
Erbil Vakayinamesi RAR 4.82 MB İndir
Erbil Vakayinamesi ZIP 4.45 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Erbil Vakayinamesi PDF 6.31 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


ülkemizde pek kıymeti bilinmeyen bir eser, yayınevinin de kendini geliştirmesi lazım. bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz. ilk oldukları için bazı teknik hatalar görmezden gelinebilir.


6. Ve 11.yylar arasında yazıldığı düşünülen Erbil Vakayinamesi, Süryani dilinde yazılmış, günümüzde Erbil yakınlarında bulunan Adiabene şehrinde yaşayan Hristiyanların tarihi hakkında bilgi veren bir belgedir.


Sasaniler hakkında çok az kaynak varken bu kitabı görmek beni heyecanlandırdı. Çok önemli bir eser.


Bu tür kitaplar ülkemizin demografik zenginliğini öğrenmemizden daha çok hangi ülkemizin hangi kültür damarlarından beslendiğini toplumsal ahlak yapısına katkıda bulunma bir arada geçmişten gelen birlikteliğin geleceği birleştirmesi gibi önemli ipuçlarıyla katkılarda bulunacaktır ve bulunmaya devam edecektir Ancak bu tür eserleri yazanların ülke durumlarını göz önünde bulundurup neşriyatlarına bu yol üzerine inşa etmeleri hislerin incinmemesi acısından önemlidir. Ancak bu gerçeklerin saptırılması amacıyla söylenmiş bir söz olmayıp sadece edebi uslüba dikkat çekmek içindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*