Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hangi Batı

Kategori: Kültür Yazar: Attila İlhan Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Hangi Batı

  • Yayın Tarihi: 01.01.2001
  • ISBN: 9789754945980
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 224
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 10.8 x 18.8 cm
Tanıtım Bülteni
Attila İlhan, 'hangi' diyerek sorduğu, sorguladığı konulardan birini, Batı'da yaşamış bir sanatçı olarak bu kitapta topladı. Kendi görüş ve yargılarını titiz, akıcı ve şiirsel bir üslupla kaleme aldığı bu denemesinin bir yerinde şöyle diyor: 'Lisede Sophokles okuduk, klasik Türk musikisine sövmeyi, Divan şiirini hor görmeyi, buna karşılık devletin yayımladığı kötü çevrilmiş Batı klasiklerine körü körüne hayranlık göstermeyi öğrendik. (...) Aslında kültür emperyalizminin ilmiğini kendi elimizle boynumuza geçiriyorduk...'
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hangi Batı PDF 9.30 MB İndir
Hangi Batı EPUB 10.39 MB İndir
Hangi Batı MOBI 8.20 MB İndir
Hangi Batı ODF 8.75 MB İndir
Hangi Batı DJVU 10.94 MB İndir
Hangi Batı RAR 7.11 MB İndir
Hangi Batı ZIP 6.56 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hangi Batı PDF 9.30 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


“Medenileşmek Batılılaşmak mı?” üzerine yazılan ve Türk Aydınlarının düştükleri batılı çıkmazını anlamak için güzel kitaplardan biri..Yine o Atilla İlhan klasiği..Bu kitabı her münevver Türk gencinin okuması dileğiyle…


yeni okuduğum bu kitap batı ile bizde yaşanan yenilik anlayışının ne olduğunu ortaya koyuyor.ayrıca batılılaşmadaki anlamın ne olması gerekirken ne anlaşıldığını da gözler önüne seriyor.


Attila İlhan’ın birçok görüşüne katılırım.Entelektüel derinliği en fazla olan modern dönem aydınlarından biriydi.Ancak bu kitapta da görülen hep eleştirdiğim şey: öze dönmekten, kültürümüze,dilimize sahip çıkmaktan bahsederken, teknolojisine ve diğer akıl birikimine sahip çıkmak zorunda olduğumuz Batı medeniyetine bu şekilde abartılı düşmanlık pompalamak.Bu doğru değil.Ne onlara kölelik, ne de taassupçu bir düşmanlık, bizi bir yere götürmüştür ve götürür.


Attila İlhan’ın şiir kitaplarını bir kenara ayırırsak okuduğum ilk kitabı buydu. sonrasında hangi laiklik, hangi edebiyat kitapları geldi. Şu an da Faşizmin ayak sesleri isimli kitabnı okuyorum. gerçekten Türkiye’nin en büyük aydınıydı ve büyük bir vatanseverdi. Nur içinde yatsın…


Attila İlhan, ölümünden derin üzüntü duyduğumuz, yeri doldurulamayacak bir aydın. Onun kitaplarını geç okumaya başladım. Bunda dolayı kendimi şansız hissediyorum. Hangi batı kitabını okuduğumda karşımda farklı bir batı gördüm.Hep özenti içinde baktığımız batıdan çok farklı… Kendimi sorguladım. Batıyı anlama ve anlamladırmada eşsiz bir yapıt. Özellikle günümüzde bu türlü yapıtlar bir daha dikkatle incelenip okunmalıdır. Gelecek kuşaklar buradan hareketle dünyadaki yerini bir daha düşünüp ona göre hareket etmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*