Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dünya Batı ve İslam

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Arnold J. Toynbee Yayınevi: Pınar Yayınları

Dünya Batı ve İslam

  • çevirmen: Abdullah Zerrar Cengiz
  • Yayın Tarihi: 13.09.2002
  • ISBN: 9789753521567
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 94
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Modern tarihin en önemli olayı olarak, geçmişteki yaşananların dikkate alınarak Dünya, Batı ve İslam dünyası arasındaki mücadelenin iyi incelenmesi gerekir. Elinizdeki bu karşılaştırma çalışması, geçmişte yer alan bir çok meşhur örneklerin var olmasına rağmen, tarihi bir fenomenin göze çarpan en iyi örneğini teşkil eder. Medeniyetler arasındaki bu karşılaşmaların, içinde bulunduğu şartlar ve konumlarına göre mukayese edilmesi, bir medeniyetin, çağdaşı olan başka bir medeniyet ile beraber incelenmesi, insanlık tarihinin anlaşılmasına götüren kapının açılmasında etkin olan önemli anahtarlardan biri olabilir.Arnold J. Toynbee tarih çalışmaları ve tezleriyle tanınan özgün bir tarihçi olarak, Dünya, Batı ve İslam dünyası arasındaki tarihi gerilimin incelemesini yaptığı bu eserinde okuyucu için çarpıcı gelecek saptamalar yapmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dünya Batı ve İslam PDF 3.90 MB İndir
Dünya Batı ve İslam EPUB 4.36 MB İndir
Dünya Batı ve İslam MOBI 3.44 MB İndir
Dünya Batı ve İslam ODF 3.67 MB İndir
Dünya Batı ve İslam DJVU 4.59 MB İndir
Dünya Batı ve İslam RAR 2.98 MB İndir
Dünya Batı ve İslam ZIP 2.75 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dünya Batı ve İslam PDF 3.90 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yayın yılı 2002 olmasına rağmen çok öcesinde yazılmış bir kitap. Ancak büyük tarihçi Tonybee nin elinden çıkınca kitap asrımıza da ışık tutan öngörülerin olduğu bir kaynak kitap derecesine çıkıyor. Batıyı ve İslamı karşılaşıtıran yazar İslam daki gelişme potansiyeline parmak basıyor ve Batıyı eleştiriyor.


Medeniyetlerin tarihine değişik bir bakış açısından bakmak. Dinlerin oluşumu ile ilgili düşüncelerinizi tekrar gözden geçirmek istiyorsanız ve Eski Roma ve Yunan egemenliğindeki dünya ile şimdiki dünyayı mukayese etmek istiyorsanız. Güzel bir özetleme, alternatif bakış açısı…..


Toynbee bir medeniyet tarihçisidir Türkleri haksız yere eleştirdiğide gözümüzden kaçmamaktadır İbn haldun ekolünü benimsemesine rağmen yorumlarında tarafsız olamıyor ve batılı gözüyle veya at gözlüğüyle baktığıda oluyor.Ama bu onun büyük bir düşünür olması gerçeğini pek değiştirmiyor.En iyi yöntem onu okurken islam medeniyet tarihiyle asli kaynaklarımızla bir süzgeç ve mukayese gözüyle yaklaşmak saygılarımla….


Oldukça büyük bir düşünür olan Toynbee’nin bu kitabı oldukça güzel. Medeniyetlerin karşılaştırılmasında oldukça güzel noktalar yakalamış. Özellikle batı’nın yıkımını irdelmesi noktasında güzel karşılaştırmalar yapmış. Geniş düşünebilenlerin okuması gerekn bir kitap.


Altı bölümden oluşan kitabın başlıkları şunlar: “Rusya ve Batı, İslâm ve Batı, Hindistan ve Batı, Uzak Doğu ve Batı, Karşılaştırma Yapanların Psikolojisi, Dünya-Yunan ve Romalılar.”İslâm ve Batı başlığı altında, İslâm ile karşılaşan, Batı’nın içinde bulunduğu durumu ve İslâm’ın Türkler eliyle süren hâkimiyet mücadelesinde hep geri adım atmak zorunda kalmasını değerlendiren Toynbee, Batı’nın okyanusu fethi sayesinde 16. yüzyılın sonlarında Müslümanlar’ın boynuna bir kement atmaya muvaffak olduğunu, ancak 19. asra kadar bu kemendi sıkmaya cesaret edemediğini belirtmektedir. Müslümanlar’ın geçmişteki askerî gücü hakkında her iki tarafta da devam eden hâtıralar sebebiyle bu sürecin uzadığını belirten Toynbee, bu durumun, “Batılıları tedbirli, Müslümanları ise kendine güvenli” yaptığını belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*