Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Caz Kitabı

Kategori: Müzik Yazar: Joachim E. Berendt Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Caz Kitabı

  • çevirmen: Neşe Ozan
  • Yayın Tarihi: 18.10.2019
  • ISBN: 9789755392981
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 576
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Artık çığırından çıkan "seyretme kültürü" karşısında "duyma" ile yeni bir ilişki kurulması gereğinden yola çıkan Joachim E. Berendt, kitabının hedefini "başlangıcından bugüne kadar tüm cazı kapsamak" olarak koyuyor. Çoğu müzik eleştirmeninin tersine tek bir stil üzerinde yoğunlaşmıyor; bilgisini, sadece bir tür müzikle duygusal ilişkiye girerek geliştirmek yerine duyguyu ve bilgiyi sürekli sınamak, sorgulamak ve yenilemek gerektiğine inanarak ragtime'dan postmodern caza kadar tüm akım ve stilleri, solistleri, grupları ve enstrümanları kronolojik olarak tek tek inceliyor. Önceki dönemlerin armonik cazı kadar günümüzün elektronik müziğine de saygı duyuyor; elektronik tınıların cazdan rhythm-blues'a, rock'tan pop'a tüm müzik stillerini etkilemesini modern insanın duyum ihtiyacının da elektronikleşmesinin göstergesi olarak görüyor; ve görüşünün kanıtlarını "bunun, toplumun bütün katmanlarını, bütün sınıfları kesen bir gelişme olmasında; kenar mahallelerden gettolara, entelektüel dünyanın müzik festivallerine kadar" yayılmasında buluyor. Ayrıca hem incelediğidönemlerin hem de cazın yaratıcısı olan siyahların toplumsal gerçeklerini göz önünde tutarak yapıyor bu incelemeyi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Caz Kitabı PDF 23.91 MB İndir
Caz Kitabı EPUB 26.72 MB İndir
Caz Kitabı MOBI 21.09 MB İndir
Caz Kitabı ODF 22.50 MB İndir
Caz Kitabı DJVU 28.13 MB İndir
Caz Kitabı RAR 18.28 MB İndir
Caz Kitabı ZIP 16.88 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Caz Kitabı PDF 23.91 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Caz üzerine yazılmış en kapsamlı kitaplardan. İlgilisinin mutlaka okumasını tavsiye ederim.


Cazla ilgilenen herkes için eşsiz bir kaynak. Türler, alt türler, müzisyenler ve müzik aletleri konusunda eşsiz bir kaynak. Herkese tavsiye edilir.


şu ana kadar yayınlanan dunya üzerinde en geniş kapsamlı caz kitabı olduğunu düsünüyorum.caz öğrenmek isteyen biri olarak çok araştırma yapmama rağmen hım demek bu sebepden dolayıymıs diyebildigim tek kitap. cazın ne olduğunu merak edenlerın kesinlikle okuması gerekli bir baş yapıt…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*