Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya

Kategori: Siyaset Yazar: İrfan Ülkü Yayınevi: Kum Saati Yayınları

Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya

  • Yayın Tarihi: 31.01.2003
  • ISBN: 9789758691098
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 325
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Orta Asya, özellikle 11 Eylül saldırısıyla başlayan uluslararası şekillenmede bugün, her zaman olduğundan daha yoğun biçimde Dünya'nın gündeminde. Büyük güçler arasında Avrupa paylaşımı mücadelesinin yüreği sayılan ve beş Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlıklarına kavuşmalarıyla petrol ve doğal gaz kaynaklarının yani güzergahına dönüşen bölge, SSCB'nin dağılışından 11 Eylül sürecine kadar nasıl şekillendi? Orta Asya'nın Jeopolitik merkez ülkesi Özbekistan'da neler oluyor?Bağımsızlıklardan bu yana bu cumhuriyetlere çeşitli geziler yapan, siyasi elitlerden kültür adamlarına, stratejistlerden sokaktaki insana kadar değişik kesimlerle görüşen İrfan Ülkü, Türkiye'dek kendi alanında "ilk" sayılabilecek bu kitabında, SCCB'nin çöküşünden günümüze kadar, Moskova ile İslamcı hareket arasında, bağımsızlık kazanımlarını pekiştirme mücadelesi veren Orta Asya Türk Cumhuriyetlerini anlatıyor. Büyük Oyun'un geçmiş ve gelecek perspektifleri ışığında, Türk dünyasının rolünü araştırıyor.Moskova'yla İslam Arasında Orta Asya geçmişten geleceğe çizdiği perspektifle İslamcılıkla Rusya'nın yeniden imparatorluk olmak baskısı arasında kimlik ve bağımsızlıklarını koruma mücadelesi veren genç cumhuriyetlerin dünya sistemindeki belirleyici rollerini de tartışmaya açıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
Kitapyurdu Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
D&R Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
Idefix Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
BKM Kitap Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
Hepsiburada Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
Nadir Kitap Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
N11 Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
Amazon Türkiye Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya PDF 13.49 MB İndir
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya EPUB 15.08 MB İndir
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya MOBI 11.90 MB İndir
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya ODF 12.70 MB İndir
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya DJVU 15.87 MB İndir
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya RAR 10.31 MB İndir
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya ZIP 9.52 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya PDF 13.49 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sovyet sonrası Orta Asya’nın genel durumunu anlamak, seküler geçmişe sahip bu devletlerde dini grupların yaptığı çalışmaları öğrenmek için faydalı bir eser.


İrfan Ülkü’nün Moskova’yla İslam Arasında Orta Asya adlı çalışmasında dediği gibi; “Eğer Batı, Orta Asya’daki bu demokrasi adasından (Kırgızistan) bütünüyle yüz çevirecek olursa, yedeğe sahip olmak için (yani Moskova’daki ‘Büyük Ağa’ rolündeki bazılarının lütfünü sağlamak amacıyla) Bişkek yönetimi Rusça’yı yeniden resmi dil ilan ederek Moskova’yla askeri teknik ilişkilerini yoğunlaştırdı.”Bugün Orta Asya diye tabir edilen bölge geçmişte Türkistan olarak bilinirdi. O halde bizim için Orta Asya son derece önemlidir. Artık Rusya sonrasında İrfan Ülkü’nün dediği gibi Orta Asya’da yükselen değerler İslamiyet ve Türk milliyetçiliği olmuştur.


Özellikle sahip olduğu enerji kaynaklarıyla cazibe merkezi olmaya devam eden Orta Asya, Sayın İrfan Ülkü’nün bu son derece titiz çalışmasıyla okuyucunun bilgisine sunuluyor. Sovyetler’in dağılmasıyla bağımsızlıklarını kazanan Türk Cumhuriyetlerinin durumu da ayrı ayrı irdeleniyor. Bu bölgeye maalesef bizden çok ABD ve batılılar ile tabiki Rusya ilgi duyuyor. Ayrıca Afganistan’da yaşanan dini akımların benzerinin bu ülkelerde de yavaş yavaş görülme eğilimine dikkat çekiliyor.


11 Eylül saldırısından sonra uluslararası şekillenmede dünyanın gündemine oturan Orta Asya yada Avrasya paylaşımı mücadelesini anlatan bir kitap.Kimlik ve bağımsızlık mücadelelerinden sonra,çok daha vahim planlarla mücadele etmek durumunda olan topraklarda neler olduğuna az çok ışık tutan bir kitap…Okunması gereken bir kitap…


Gerçekten güzel bir çalışma orta asya politikaları hakkında genel bir özet niteliği taşıyor ve orada oynan oyunlar konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Yazarın dilini beğendim ancak bir ara isimler arasında kaybolduğumu düşündüm okunduğu taktirde hiç bir şey kaybedilmez aksine zengin besleyici niteliktedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*