Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilim ve Edebiyat

Kategori: Siyaset Yazar: Yalçın Küçük Yayınevi: Ithaki Yayınları

Bilim ve Edebiyat

  • Yayın Tarihi: 16.01.2004
  • ISBN: 9789758725755
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 704
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 15.5 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bilim ve Edebiyat'ta, "bilim"i "edebiyat" ve hiç kuşkusuz "Politika" iç içe ve birbirine içerilmiş olarak duruyor. Amacım ve çalışmanın tümünün ekseni, bu oluyor. Bu amaca en çok İngiliz Endüstri Devrimi Öncesinde Avrupa'da Yünlü Dokuma Sanayi incelemesinde ulaştığımı düşünüyorum.Yünlü Dokuma'nın öyküsü, ve her zaman büyüleyici olmuştur. Her zaman sanatı içeriyor. İncelemede, Yünlü Dokuma'nın büyülü, sanat dolu özüne ulaşmaya çalıştım. Özellikle sanatçıların okumasını diliyorum. Bakış açılarının genişleyeceğine, düzeleceğine ve bir ölçüde de olsa, değişeceğine inanıyorum. Umut ediyorum.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilim ve Edebiyat PDF 29.22 MB İndir
Bilim ve Edebiyat EPUB 32.66 MB İndir
Bilim ve Edebiyat MOBI 25.78 MB İndir
Bilim ve Edebiyat ODF 27.50 MB İndir
Bilim ve Edebiyat DJVU 34.38 MB İndir
Bilim ve Edebiyat RAR 22.34 MB İndir
Bilim ve Edebiyat ZIP 20.63 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilim ve Edebiyat PDF 29.22 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yalçın Küçük hocamızın değerli bir araştırması daha…


Bir edebiyatçı olarak edebiyat öğrencilerine şiddetle tavsiye ederim.Bir edebi metin nasıl incelenir,edebi konularda nasıl makale yazılır,edebi kuram nasıl oluşturulur,metin analizi nasıl yapılır bunları öğrenebilme yanında siyasi kuram ve analizler hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Yazar her ne kadar siyaseten taraf olsa da incelediği edebi eser ve yazarlar hakkında objektif davranmış(İncelenen eserlerin çoğunluğu yakın siyasi tarihimizi ilgilendirdiği için tarafsız ve tamamen tarih bilimine bağlı olduğunu görebilirsiniz).Yazar burada romancılarımızı incelemiş aynen “Şebeke” kitabında olduğu gibi kim nedir ne değildir deşifre etmiş. Yünlü dokuma sanayii nasıl gelişmiş,dünya nereye gidiyor(Yalçın,Afşar,Demirtaş hocaların röportajı – çok önemli),Nazım Hikmet incelemesi(Nazımoloji),anı yazımı kriterleri önemli bölümler. Kitabın kalın olduğuna bakmayın akıcı,sade,konuşma üslubuyla yazılmış.Baskı hataları olmayan özenli bir kitap.


İnsanın ufkunu genişleten bir kitaptır.Aydın Üzerine Tezler’den ve birkaç kitabından daha alıntılar yapıldığı doğrudur.Ama edebiyatla ilgilenenler için yeni bakış açıları kazanmalarını sağlayabilecek bir kitaptır.Sanayi devrimine kadar Avrupa’daki gelişmeleri anlatıığı -özellikle Flandre-Hollanda ve İngiltere’ye dair tespitlerinin yer aldığı yünlü dokumacılığın gelişimi- tekrar tekrar okunası bir bölümdür.Afşar Hoca’yla yapılan röportaj da kayda değerdir…


Yalçın Küçük’ün, çoğunlukla “Aydın Üzerine Tezler” adlı kitaplarının genel bir tekrarından oluşan kitap. Doğu Perinçek’ten başka kimseyi beğenmeyen Yalçın Küçük, burada da pek çok edebiyetçıyı yerden yere vuruyor. Cumhuriyet dönemi edebiyatçılarının, zorlama yazarlar olduğu üzerine yoğunlaşılmış daha çok. Elbette haklı olduğu yerler de olabilir. Ancak en çok yüklendiği Kemal Tahir, benim de kitabın en çok itirazda bulunduğum kısımlarıdır. Nazım Hikmet ile ilgili ilginç tesbitler var ki, okuyucunun ilgisini çekebilir. Ancak “Aydın Üzerine Tezler”i okuduysanız, gereksiz bir tekrar olur.


Herkes tarafından zıt bir kişi olarak tanınan ve sürekli eleştirilen birisi Yalçın Küçük…Bence bu kitabında eleştirilecek bir yer yok.Kesinlikle gerçekçi bir eser hazırlamış…Bu kitabı okuyan birçok kişiden duyduğum eleştiri yazarın kitapta bazı kesimlere çok fazla eleştiri yöneltmesi.Ama bence bu eleştirilerde de sonuna kadar haklı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*