Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çayname

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Okakura Kakuzo Yayınevi: Arion Yayınları

Çayname

  • çevirmen: Ayşegül Seç
  • Yayın Tarihi: 20.02.2006
  • ISBN: 9789755711508
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 109
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 15 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Çayname'de, hepimizin bugünkü endüstri, ticaret ve de savaş gücünü bilip önemsemesine ve de kaygı ile takip etmesine rağmen, esasında, bu güç'ün temel kaynağı olmakla birlikte çoğumuzun önemsemediği daha doğrusu, bilmediği Doğu'nun felsefi cephesini bulacaksınız...Carpe-diem günü gün etme'nin, ucuz çıkarcılığın, basit kafa'nın, düşünmeme'nin geçer akçe olduğu bugün'ün yaşamında, ruhumuzu serinletecek tertemiz bir damla su..Dr. Kriton Dinçmen
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çayname PDF 4.52 MB İndir
Çayname EPUB 5.06 MB İndir
Çayname MOBI 3.99 MB İndir
Çayname ODF 4.26 MB İndir
Çayname DJVU 5.32 MB İndir
Çayname RAR 3.46 MB İndir
Çayname ZIP 3.19 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çayname PDF 4.52 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok güzel bir kitap. Çay ve uzakdoğu kültürüne ilgisi olanların özellikle okuması gereken bir kitap.


Gerçekten kaliteli bir kitap… Çaya dair birçok kültürel bilgiyi barındırıyor. Yazarına teşekkür ederim.


gGerçekten akıcılığı pek yok. Ben aslında çay üzerine romantik çıkarımlar yapacak diye beklerken bambaşka anlatımlarla karşılaştım.


Modern çağın insanlarının,bizlerin, kaybettiklerinin,mutluluktan uzaklaşmasının tarihselliği. Çayın serencamı anlatılırken aslında insanlığın nereden nereye geldiğini veya düştüğünü anlatıyor yazar. Kitabın ismi sizi yanıltmasın;konu sadece çay değil,hayatın kendisidir. Çay seremonisinde ‘şarkı söyleyen çaydanlık’ı dinlerken; az sonra Zen’in, Taoculuğun engin deryasında kendinizi bulabiliyorsunuz. Doğu felsefesinin sahiciliği ve Batılıların yapaylığı çay sohbetlerinde göz önüne seriliyor. ‘Çay Usta’larının inceliğini, nezaketini okudukça günümüz insanının ne kadar kabalaştığını görebiliyoruz. Gülistandan bir demet cümleyle sizi kitabın davetkar sayfalarına davet ediyorum. ”Neden çiçekler bu kadar güzel ve bir o kadar da çaresiz yaratılmışlar?… Can havliyle bağırsalar bile, bizim taşlaşmış kulaklarımız bu çığlıkları duyamaz. Bizi seven ve bize sessizce hizmet edenlere karşı her zaman zalimizdir; ama, bu zalim davranışımız yüzünden, günün birinde bu iyi dostlarımız bizi terk edebilir.Nadide yabani çiçeklerin her yıl biraz daha azaldıklarının farkında değil misiniz?” Beton ve demir yığınları arasında güzel çiçeklerin mis kokusunu duymak isteyenlere duyurulur.


“Batılı, Doğu barışcıl sanatlarla ilgilendiği zamanlarda ona BARBAR deme alışkanlığına sahipti; Mançurya’da savaş alanlarında toplu katliama giriştiğinden beridir ki, ona UYGAR diyor.”Kitaptan alınan tek bu cümle dahi bizim Doğu’yu ne kadar yanlış ve eksik anladığımızı gösteriyor.Okakura Kakuzo, eserinde çayın içimi, hazırlanışı ve sunumundan yola çıkarak bize Doğu’nun yaşam felsefesini, görüşünü, Tao, Zen gibi düşünsel ve inanç dünyasıyla da algı ve davranış kalıplarının ipuçlarını vermeye çalışmış.Doğu’yu bir parça anlayabilme adına okunması gereken bir eser bence…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*