Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Enformatik Cehalet

Kategori: Diğer Yazar: Prof. Dr. Nabi Avcı Yayınevi: Kitabevi

Enformatik Cehalet

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Bedenin hazlarından başka bir amaç tanımayan, bu amaca ulaşmak için de, en gelişmiş "bilimsel" yöntemlerle insanın gelişimine daha embriyonik aşamada müdahale ederek onun bütün insanca ilgilerini ve kaygılarını körelten zorba bir yönetici azınlığın kurduğu "düzen"leri, Nabi Avcı'nın "Enformatik Cehalet"ini okuyunca daha iyi hatırlıyorsunuz." Panel"Nabi Avcı'nın "Enformatik Cehalet"I kendi sahasının en iddialı kitaplarından biri. Uzman bir kalemin elinden çıkmış olması da kitabı ayrıca güzelleştiren etkenlerden." Türkiye Kültür-Sanat Bülteni"Enformatik Cehalet", günümüzde çok sözü edilen kitle kültürü, enformasyon toplumu ve iletişim devrimi gibi kavramları enine boyuna tartışıyor, bu kavramların arkasındaki teorik varsayımları sorguluyor ve bütün bu tartışmaların günlük hayatımıza nasıl yansıdığını örneklerle gösteriyor." Bilim ve Teknik"Yazar Nabi Avcı'nın "Enformatik Cehalet" kitabını okuyanlar, en ileri, en uyanık ülkelerde bile düşünme gücünün nasıl esir alındığını, beynin nasıl ve hangi amaçlar için robotlaştırıldığını görecek, ortaya çıkan tablo ile derin derin düşünüp, sarsılacaktır." Tarık Buğra"Enformatik Cehalet"in yalnız mazrufu değil, zarfı da güzel ve nitelikli." Muhsin Mete"Yapıtın başlığı ile verdiği mesaj birbirine tam anlamıyla uygun; iletişim sektörünün diğer tüm sektörlerden önce geldiği bir toplumsal düzen kuruluyor. Ne var ki insanlar bunca bilgi iletimine karşın giderek cahilleşiyorlar." Tempo"Nabi Avcı'nın kitabı okunmaya, üzerinde düşünmeye ve tartışılmaya değer bir eser." Beşir Ayvazoğlu"Belli başlı dünya haber ajanslarının hepsi üçüncü dünya ülkeleriyle ilgili haberlerinde tarafgir davranmaktadırlar. Bu durum UNESCO'nun 1980 yılında Belgrad Konferansı'nda ortaya koyduğu gerçek olmaktan öte Nabi Avcı'nın Enformatik Cehalet'inde daha belirgin ve daha aydınlatıcıdır." Milli Gazete
Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Enformatik CehaletPDF9.96 MB İndir
Enformatik CehaletEPUB11.13 MB İndir
Enformatik CehaletMOBI8.79 MB İndir
Enformatik CehaletODF9.38 MB İndir
Enformatik CehaletDJVU11.72 MB İndir
Enformatik CehaletRAR7.62 MB İndir
Enformatik CehaletZIP7.03 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Enformatik CehaletPDF9.96 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar: Tamamı Ücretsiz 10 Kitap

Kitap AdıFormatBoyutBağlantı
Belki de Sevemedik - 1PDF6.23 MB İndir
Belki de Sevemedik - 2PDF5.80 MB İndir
Belki de Sevemedik - 3PDF6.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 1PDF5.10 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 2PDF5.50 MB İndir
Sadece Allah'a Bırak - 3PDF5.80 MB İndir
Bir Yudum AşkPDF4.75 MB İndir
Dua Gibi SevPDF5.40 MB İndir
Sessizlik Artık SensizlikPDF5.90 MB İndir
Yüreğin Yorgunluk GörmesinPDF5.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Konusu çok ilgimi çekti. Erol Taş ve Cüneyt Arkın kıyaslamasının bu kitapta geçtiğini sanıyorum. Okuyup göreceğiz 🙂


Hayatımızın her anında maruz kaldığımız ve teknolojinin hızıyla birlikte daha bir illete dönüşen enformasyon kavramını çok güzel biçimde ele almış okunması gereken kitaplardan…


bu kitap hem iletişim hem de sosyoloji harmanıyla hazırlanmış ve nabi hocanın çok güzel tespitleri ile mutlaka okunması gerekir. ikinci defadır okuyorum ve aynı lezzeti aldığımı söyleyebilirim.


Düşünen insanlara yaşatılan ölümcül denemelerin bilinen en eskisi, sanırım, Socrates’a baldıran içirilmesi. İlerleyen çağların değişen tek yanı, bilgiyi devlet eliyle vermek isteyen anlayışların, verdikleri bilgiyle düşünen kafalar oluştuğunda, onları ortadan kaldırma çelişkileri. Buna daha güzel bir isim verilemezdi: enformatik cehalet. Şimdi okumak için kampanyalar düzenleyen, aforizmalar bulan devletin gelin de inanın samimiyetine. Üniversitede elimizden düşürmezdik bu kitabı. Hala okunuyor, yeni baskıları yapılıyor olması ne kadar vahim: Demek ki, bu tür cehalet yürürlükte hala! Yani hala kazıklanıyoruz oku diyenlerce!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*