Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Geriye Kalan  Bir Chris Cornell Retrospektifi

Kategori: Müzik Yazar: Berk Kuruçay Yayınevi: Kara Karga Yayınları

Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi

Tanıtım Bülteni
“Kaybetmek hiç bu kadar azametli olmamıştı...”Dünyanın bir yerinde kendine kapanmakla lanetlenmiş, yalnız ve fırtınalı bir liman şehri varmış. Dünyanın geri kalanına bağıran çocuklarına da, kendi lanetini bulaştırırmış; Seattle Laneti... Taş gibi lanet, son olarak Grunge'ın en delifişek sesini alıp götürdü. Chris Cornell ve onun güneşindeki kara delik, karıştığı ruhlarımızda kaldı. Berk Kuruçay, Chris Cornell ve eşrafı müzisyenlerin o liman kentinden çıkıp dünyanın üstüne nasıl yürüdüklerini yazdı; Heavy Metal'in zincirleri arasından geçip, Glam Metal'in süsünü temizleyereķ, kareli banliyö gömleklerinin isyanını anlattı. Grunge diyor ki; kaybetmek hiç bu kadar azametli olmamıştı.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
Kitapyurdu Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
D&R Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
Idefix Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
BKM Kitap Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
Hepsiburada Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
Nadir Kitap Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
N11 Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
Amazon Türkiye Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi PDF 6.23 MB İndir
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi EPUB 6.96 MB İndir
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi MOBI 5.49 MB İndir
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi ODF 5.86 MB İndir
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi DJVU 7.32 MB İndir
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi RAR 4.76 MB İndir
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Geriye Kalan Bir Chris Cornell Retrospektifi PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (1 Yorum)


Berk Kuruçay genç bir arkadaş, muhteşem bir araştırmacılık örneği göstermese de derli toplu sayılabilecek, içi dolu turşucuk bir başvuru kitabı koymuş ortaya. Bu açıdan iyi ama araştırmacılıktan çok hayranlığın dili var, kitaptaki bilgilere de azıcık uğraşla internetten ulaşabilirsiniz. Kitabı biraz kurcalasaydım edinmezdim açıkçası, normalde bodoslamadan kitap almam ama oldu bir kere. Haydarpaşa’daki fuarın ortamı beni küçük, sevimli bir canavara dönüştürdü.
Cornell’in intihar ettiği geceyle başlıyoruz, In My Time of Dying hadisesi, eşi ve arkadaşıyla konuşmaları… Zihinsel olarak hazırlık yapmış Cornell, aldığı ilaçların etkisiyle olduğu söyleniyor ama kim bilir? Sebepsiz yere ölmek için çok genç olduğu söylense de gençliğin kimde olduğunu söylemek zor. “İntihar etmek için çok genç olmak” diye bir şey yok, diğer yandan milyonlarca sebep var intihar etmek için, bazılarının veya birinin sıkı bir baskısı yeterli. İntihar edenin arkada bıraktığı insanları düşünecek durumda olmadığı görmezden geliniyor, sanki herkesi arkasında bırakıp uzaklara gitmiş ama varlığını sürdürüyormuş gibi. O noktada insanların bir önemi kalmıyor zaten, herkes Caraco gibi ince olmak zorunda değil ki anneyle baba öldükten sonra intihar edilsin. Sonrasındaki suçlamalar saçma bu yüzden, istendiği gibi yaşamak -veya ölmek- için kimse çocuklarını, eşini düşünmek zorunda değil, bu özgürlük ağırdır ve ağırlığı ölçüsünde özgürlüktür zaten. Cornell’in yaşamına ve ölümüne saygıyla yaklaşıyorum, insan olmak zordur çünkü.

1960’lardan itibaren Grunge’a kadar müzikal anlamda neler olup bittiği güzelce ele alınmış, bir de Seattle ve ahalisi anlatılmış, o da güzel. Annesiyle babası boşanmış çocuklar ellerine gitar alıp üretmeye başlıyor, uyuşturucuya bulaşıyor ve yağmurun eksik olmadığı bir şehrin sokaklarını adımlıyor, bir de işçi sınıfının onurlu ve zor hayatını sıkıştırıyorum araya, temeller beliriyor. Cobain, Vedder, Cornell ve canım Staley’nin ortamı aşağı yukarı bu. Cobain: Montage of Heck’i izlerseniz fikir sahibi olursunuz, süper bir belgesel o. Neyse, ardından Temple of the Dog ve diğer üç kahramanın grupları geliyor, aralarındaki arkadaşlığı görüyoruz falan.
Sonda Chris Cornell’in bir röportajı var. Soundgarden, Seattle, Temple of the Dog ve Seattle Sound’la alakalı mevzulara kısaca bir değiniyor Cornell. Şehrin diğer kötü çocuklarını sevdiğini ve üretilen müziklerin birbirine pek benzememesinden duyduğu mutluluğu anlatıyor. Kendilerine özgüler, hiçbir şekilde değişmek istemiyorlar ve orijinal kalarak farklı işler ortaya koyuyorlar. Muhteşem bir durum bu; birbirine benzemek isteyen kimse yok, benzer kaynaklar var ve bu kaynaklardan doğdukları için birbirlerinden hem çok farklılar hem de farklı değiller. Ne güzel yapmışsınız ulan!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*