Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mağaradaki Zihin

Kategori: Kültür Yazar: James David Lewis Williams Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Mağaradaki Zihin

Tanıtım Bülteni
Lascaux, Chauvet ve Altamira gibi mağaraların duvarlarında bulunan hayvan resimleri ve semboller bize geçmiş dönem insanlarının zihinleri hakkında ne söyler? Antropolog ve kaya sanatı tarihçisi David Lewis-Williams Mağaradaki Zihin isimli çalışmasında Paleolitik (yontma taş) dönem insanının mağara duvarlarına çizdiği imgelerin düşünsel ve itkisel serüvenini anlatıyor. Lewis-Williams evrim, sinirbilim ve yapısalcı antropolojinin ışığında insanın atalarının karanlık gizemine ve bilincimizin doğasına büyük bir ustalıkla ışık tutuyor.  “İnsanlık serüvenin en etkileyici dönemlerinden birinin büyüleyici analizi.”- Colin Renfrew, Cambridge Üniversitesi “Dâhiyane bir başyapıt.” - Jean Clottes
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mağaradaki Zihin PDF 6.23 MB İndir
Mağaradaki Zihin EPUB 6.96 MB İndir
Mağaradaki Zihin MOBI 5.49 MB İndir
Mağaradaki Zihin ODF 5.86 MB İndir
Mağaradaki Zihin DJVU 7.32 MB İndir
Mağaradaki Zihin RAR 4.76 MB İndir
Mağaradaki Zihin ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mağaradaki Zihin PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Sanatın kökenlere dair yolculuk yaparken harika bilgiler öğreniyorsunuz. Konu ile ilgilenenler kesinlikle edinmeli.


Bilim ve sanatın iç içe geçtiği bu kitapları çok seviyorum. Ayrıca bu kitabı beğenenlere, modern sanata bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşan Eric Kandel’in “Sanatta ve Beyin Biliminde İndirgemecilik: İki Kültür Arasında Köprü Kurmak” isimli kitabı da tavsiye ederim. Her ne kadar sosyal bilimler ile fenni bilimler arasında, dolayısıyla sanat ve diğer bilimlerle sanki bir çatışma varmış gibi görünse de bu tip bilimler birbirlerinin tamamlayıcısıdır ve sanat da hayata en az bilim kadar tat verir. Spinoza ve Feynman’ın birer ressam olması veya Jacques Monod’un müzikle ilgilenmesi; hatta sosyolojik açıdan bakarsak sanat ve bilimin bir toplumda paralel gelişmesi bunlar arasındaki derin bağlantıya işaret eden örneklerdir. Bu kitabı da bu nedenlerle tavsiye ederim.


Çok ilginç bir konu bence


Öncelikle söyleyeceğim bu konulara sahiden meraklıysanız alın, çünkü okuması akıcı olmayan, dikkat ve sabır gerektiren bir kitap. İçeriğine gelirsek yazarın gayesi, 30-40 bin yıl önce yaşamış bir grup insan ne oldu da mağara duvarlarına resimler yapmaya, imgeler yaratmaya başladı bunu açıklamak. Öncesinde bu konular etrafında dönen tartışmaları ve açıklama çabalarını özetleyip bu girişimlerin güçlü ve zayıf yanlarını değerlendirdikten sonra kendi teorisini anlatmaya geçiyor bunu yaparken odak noktasını etnoloji çalışmaları ve insan beyninin evrimi ve işleyişi oluşturuyor. Ben yer yer sıkılsam da bütününü değerlendirdiğimde kitabı beğendim ayrıca kullanılan görsel malzemelerin zenginliği harika kitapta onlarca renkli resim ve daha fazla siyah beyaz resim ve çizimler mevcut. Herkese iyi okumalar.


Türkçede az sayıda eser olan bir konuda yazılmış kitap. Sayfaların renkli olması güzel, tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*