Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Oğuzname Köklere Giden Yol

Kategori: Kültür Yazar: Umar Ö. Oflaz Yayınevi: Say Yayınları

Oğuzname Köklere Giden Yol

  • Yayın Tarihi: 31.10.2000
  • ISBN: 9783861213093
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 692
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 15.5 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hayatta gördüğümüz hemen her şey, gerçekte bizim onları gördüğümüz gibi değildir; öyle görebildiğimiz veya öyle görmek istediğimiz için öyledirler.İnsanlar kendi alışkanlıklarıyla yaşarlar. Alışkanlıkları onların doğruları olur. Zamanın oyunları alışkanlıkları değiştirir ve doğruları da değişir. Bu durumda geçmişin gerçekleri bir hayat, bir düş veya bir yalan durumuna düşer...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oğuzname Köklere Giden Yol PDF 28.72 MB İndir
Oğuzname Köklere Giden Yol EPUB 32.10 MB İndir
Oğuzname Köklere Giden Yol MOBI 25.34 MB İndir
Oğuzname Köklere Giden Yol ODF 27.03 MB İndir
Oğuzname Köklere Giden Yol DJVU 33.79 MB İndir
Oğuzname Köklere Giden Yol RAR 21.96 MB İndir
Oğuzname Köklere Giden Yol ZIP 20.27 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oğuzname Köklere Giden Yol PDF 28.72 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


ilginç ve güzel tespitleri olmasına karşın ideolojik düşüncelerin (alevilik) ağır basması ile İslamı arablık sayması dolayısıyla Osmanlıyı ve Selçukluyu Türk düşmanı gibi algılaması ayrıca az sayıda kaynak gösterimi nedeniyle akademik açıdan zayıf bir kitap. birkaç benzer kaynakla okunduğunda daha faydalı olabilir. çünkü ideolojik perde kalktığında ham fikir ve tezler oldukça öğretici.


Türk töresini anlatan çok güzel bir kaynak.


başka oğuznamelerde var ama kök aynı ve kesinlikle her türk evladının evinde bulunması gereken bir kitap.


Annemin çıkartmış olduğu “Geçmişten Geleceğe Çınarlı Folkloru” adlı kitap için kaynak olarak aldığımız bir kitaptı. İçinde tarihsel bilgiler, töreler, gelenek ve göreneklerin anlatıldığı bir eser. Annemin kitaba almış olduğu kısım ise Erlik tacıdır. “Erlik, Hanlar Han’ı başındaki Tac idi. Bu erlik ak bir kumaş üzerinde, törenin yerel ve gökselliği simgeler biçimde pul ve hanlıkların altı renginden oluşan küçük bocuklarla işlenmişti.”
Töremizin bir parçası olan önceki adı “erlik” şimdiki adı “terlik” yüzyıllardan bu yana Sivas Hafik Çınarlı köyünde kullanılmakta ve yaşatılmaktadır.


Kitabın son sayfalarına doğru yaklaştım. Güzel bir kaynak anlatılan konuların bir kısmını büyüklerimden duymuştum ama kaynak olmadığı için detaylı bir şekilde okumamıştım. Yanlız bazı noktalarda eksikleri olmuş biraz daha detaya girilebilirdi. Notlarımı aldım bahsedilen konuları daha derin bir şekilde incelemeye çalışıyorum. Tavsiye ederim. Okuyunuz gerçeklerin gün yüzüne çıkması gerekli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*