Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Platon’un Devleti

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Alain Badiou Yayınevi: Metis Yayınları

Platon’un Devleti

Tanıtım Bülteni
Felsefenin büyük kurucularından Platon günümüzde yaşasaydı Devlet'i nasıl yazardı? Platoncu komünizmin savunucusu, tiyatro yazarı filozof Alain Badiou Devlet'i serbest bir şekilde çevirerek (aslında yeniden yazarak) bu soruya kendi cevabını vermiş ve ortaya hem klasik hem modern olan özgün bir eser çıkmış: "Mağara" metaforu yerini "sinema"ya, "evet-efendimci" diyalog karakterleri yerlerini gerçek sorular soran meraklı gençlere bırakmış; eksik olan kadın figürü isyankâr bir genç kızla tamamlanmış; klasik dünyanın göndermelerine bütün tarihten, özellikle de günümüz dünyasından göndermeler eklenmiş. Dolayısıyla Spinoza ve Lacan'ı tartışan, Rusya ve Çin Devrimleri üzerine görüş belirten bir Sokrates var karşımızda."Peki neden?" diyor Badiou, "Platon'dan hareketle, bu çılgın çalışmaya neden giriştim? Çünkü bugün Platon'a ivedilikle ihtiyaç duyuyoruz ve bunun da sebebi çok açık: Bu dünyadaki hayatımıza yön verebilmemiz için mutlak olana bir şekilde erişmemiz gerektiği inancına hayat veren Platon'dur."İçinde yaşadığımız dünyayı yorumlamak isteyen herkes için…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Platon’un Devleti PDF 6.23 MB İndir
Platon’un Devleti EPUB 6.96 MB İndir
Platon’un Devleti MOBI 5.49 MB İndir
Platon’un Devleti ODF 5.86 MB İndir
Platon’un Devleti DJVU 7.32 MB İndir
Platon’un Devleti RAR 4.76 MB İndir
Platon’un Devleti ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Platon’un Devleti PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Platon’un Devlet’ini günümüze uyarlamak çok ilgi çekici. Merakla okudum.


Badiou’nun hakikat teorisini anlamak isteyenler için kritik bir metin olabilir.


Platon’un Politeia diyalogunun aynı konuları ve benzer üslupla günümüze Badiou felsefesince aktarımıdır. Zevkli ama Badiou’yu anlamak adına bu kitap yetmez.


Felsefe bana göre degil bunu anladım 🙂


Sokrates’in ağzından Kant’ı Hegel’i Lacan’ı duyuyorsunuz. Gerçekten çok güzel bir eser bu bakımdan. Öte yandan kitap Platon Politeia’daki esas taslağa riayet edip bazı noktalarda müdahalede bulunarak 21.yy’da Devlet’i yeniden yazmış. Okunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*