Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Prens

Kategori: Siyaset Yazar: Niccolo Machiavelli Yayınevi: Anahtar Kitaplar Yayınevi

Prens

  • çevirmen: Nazım Güvenç
  • Yayın Tarihi: 01.01.1999
  • Orijinal Adi: II Principe
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 144
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mezar taşında "Hiçbir övgü bu adın büyüklüğüne erişemez" yazan Machiavelli, son çağın politik bilimini kurmuş ve bu bilime pratik mantığı sokmak suretiyle de felsefi bir özgünlük göstermiştir.Machiavelli hemen her devirde değişik dünya görüşüne sahip kişilerce göklere çıkartılan veya yerin dibine batırılan ama asla ilgisiz kalınamayan "diri" bir düşünürdür. Prens, işte böyle bir düşünürün, siyaset konusunda hangi ülkeden veya hangi düşünceden olursa olsun herkes için geçerli sayılacak kuramların işlendiği bir yapıttır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Prens PDF 5.98 MB İndir
Prens EPUB 6.68 MB İndir
Prens MOBI 5.27 MB İndir
Prens ODF 5.63 MB İndir
Prens DJVU 7.03 MB İndir
Prens RAR 4.57 MB İndir
Prens ZIP 4.22 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Prens PDF 5.98 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Machiavelli’nin analizini yapmak için incecik kitabı günlerce okudum, altlarını çizdim notlar aldım. Ve 15.yy’da yazılmış olduğunu göze alırsak müthiş öngörülerle yazılmış, realizmin temelini oluşturmuş kült bir eser.


Machiavellizm denilince akılda hemen yönetimle ilgili düşüncelerinin olumsuzlukları canlanır insanın kafasında ancak kitabı okuyunca günümüzün sözde demokratik yönetimlerinde de bu uygulamaları görebiliyorsak ya machiavelli günümüz demokrasisini o günden görmüş ve yazmış yada günümüzün sözde demokratları “amaca giden her yol mubahtır” zihniyetinde hareket ediyor diyorum. Günümüzden de kesitler bulabileceğimiz orijinal bir kitap bence. Tavsiye ederim.


Her ne kadar yönetimler ile ilgili yaptığı tespit ve değerlendirmeler tartışılır olsa da, bazı tarihi gerçekleri oldukça net bir şekilde vurgulamış; yönetenler ve yönlendirilenler. Kuzu ve kurtlar da denebilir.


machiavelli yi pek sevmem,yaşasaydı sanırım bu yorum yüzünden oda beni sevmezdi 🙂 neyse ki duygularımız karşılıklı:) öncelikle bu düşünüre sevgi gösteremesemde saygı göstermemin nedeni politikayı ve işini gerçekten çok tutkulu bir biçimde sevmesi olarak açıklayabilirim.abi,herif yönetmeyi ve devlet yönetim kadrosunda bulunmayı o kadar tutkuyla ve bağımlılıkla seviyorki şahsen ben bir hatunu bu herifin yönetim aşkı ve tutkusu kadar bile sevemedim veyada öyle bir hatun çıkmadı karşıma:)) herneyse kitapta düşünürün floransada yaşamasının etkileri çok fazla çünkü eski roma imparatorluğu ve helen uygarlıklarına coğrafi olarak yakın olması ve düşünürün bu uygarlıkların sahip olduğu eserleri akıllıca harmanlayıp yorumlaması gözümden kaçmadı:)) machiavelli kurnaz seni :)) kes kopyala yapıştır gibi bişey yapmış bu kaynaklardan fakat yinede ona teşekkürü bir borç bilirim bu eserleri yaşatmada bir pay sahibi olduğu için:) hiç bir övgü bu ismin büyüklüğüne ulaşamaz diyor kendileri için 🙂 ama yaşasaydın sana 2 çift sözüm olurdu kibir şeytanın en çok sevdiği günahtır… kitabı herkese tavsiye ediyorum,saygılar…


Yazıldığından bu yana değerini kaybetmemiş olması, insan karakterini ve toplumdaki ezenin,korkulanın üstünlüğü tahlilini iyi yapmış olmasına bağlıdır.Uzun yıllar yasaklanmış olması insanların gerçeklerle yüzleşmeye çekinmesinden,machiavellinin bir anlamda kral çıplak diye bağırmasının şaşkınlığındandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*