Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Siddhartha

Kategori: Edebiyat Yazar: Hermann Hesse Yayınevi: E Yayınları

Siddhartha

  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siddhartha PDF 6.23 MB İndir
Siddhartha EPUB 6.96 MB İndir
Siddhartha MOBI 5.49 MB İndir
Siddhartha ODF 5.86 MB İndir
Siddhartha DJVU 7.32 MB İndir
Siddhartha RAR 4.76 MB İndir
Siddhartha ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siddhartha PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kişinin kendi benliğini bulma yolunda izlediği yolları anlatıyor.Çeşitli maceralara atılıyor kahraman ve hiç tanınmayacak hale geliyor.Okunması gerekir.


hesse’nin dilinin üzerine söylenecek söz olmadığına göre daha çok konusuyla ilgili yorum yapılabilir. insanların, kendine yaptığı yolculuğu anlatan bir kitap. özellikle benim de budizm ile ilgili eleştirilerimi hesse’den okumak keyifliydi. ve tabii ki kitabın sonunda bir kaç sayfada anlattığı sonuçlar kitabın özeti gibi duruyor. yani kitabı okuyup hala cevabı bulamayanlara özel… tıpkı kendini başka yerlerde arayanlara verdiği cevap gibi…


Bu kitap insanın iç yapısında gerçekleşen değişimleri yansıttığı için insanın kendisini görebileceği ve bazı erdemlerin farkına varabileceği hoş bir kitap.(ör:SABIR) Mutlaka okunmalı diyemem.


Bu kitabında, Hesse’in tahlillerini başarılı bulmuştum.İnsanı düşünmeye yönelten güzel bir yapıt..


Bu kitabı okuyalı en az 10 yıl olmuştur ama tadı halâ damağımda. Kitap her ne kadar Budizm’in felsefesinden bahsetse de bana Tasavvufu da hatırlattı.Bütün dinlerin ve hemen hemen bütün inançların özünde bir olduğunu düşündürdü. Mevlâna’nın şu sözü de bunu kanıtlar nitelikte;”insan büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır; fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar, bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler, insanın dünya işlerinde aldığı çeşitli tedbirleri ve gönlün sonsuz arzularıdır./Fih-i Mafih”. İşte, Sidartha’nın da yaptığı “içindeki o ilmi” okuyabilmek için hayatındaki “kanlıklar ve perdeleri” ortadan kaldırmak adına “dünya meşguliyetlerini ve gönlünün sonsuz arzularını” bir kenara bırakarak içsel bir yolculuğa çıkmaktır. Bu yolculuğu kendi için(e) de yapmak isteyenlere klavuzluk edebilecek bir kitap..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*