Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Taşraya Bakmak

Kategori: Edebiyat Yayınevi: Iletişim Yayınları

Taşraya Bakmak

  • Fotograf: Nuri Bilge Ceylan
  • Derleyici: Tanıl Bora
  • Yayın Tarihi: 01.11.2013
  • ISBN: 9789750503252
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 320
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Taşra: Darlık, boğuntu, kasvet, tekdüzelik, kenarda kalmışlık, gerilik, bağnazlık, kavrukluk, güdüklük...Taşra: Saflık, samimiyet, sıcaklık, sahicilik-otantiklik, sükûnet, asûdelik...Buna benzer olumlu-olumsuz klişelerle anılır taşra. Peki o klişelerin ötesinde ne var? Taşraya bu gözle bakmayı, taşra gerçekliğini ve taşra imgesini sorgulamayı deneyen yazılar var bu kitapta. Özellikle de Türkiye’deki taşra deneyimlerine bakan yazılar: Taşrada okur-yazar olma, kadın olma, solcu olma hallerine... Edebiyatta, şiirde taşraya... Taşranın (taşraların) tarihsel, toplumsal dönüşüm sürecine... Elias Canetti’nin İnsanın Taşrası kitabından ilhamla söylersek: Taşraya bakmak, insanın kendi içine bakmasıdır biraz!Ömer Laçiner, Tanıl Bora, Ahmet Turan Alkan, Melih Pekdemir, Ahmet Çiğdem, Arzu Çur, Necati Mert, Ömer Türkeş, Haydar Ergülen, Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, Hasan Ali Toptaş, Şükrü Argın, Tuncay Birkan’ın yazıları ve Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğraflarıyla...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Taşraya Bakmak PDF 13.28 MB İndir
Taşraya Bakmak EPUB 14.84 MB İndir
Taşraya Bakmak MOBI 11.72 MB İndir
Taşraya Bakmak ODF 12.50 MB İndir
Taşraya Bakmak DJVU 15.63 MB İndir
Taşraya Bakmak RAR 10.16 MB İndir
Taşraya Bakmak ZIP 9.38 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Taşraya Bakmak PDF 13.28 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


“Taşraya bakmak, insanın kendi içine bakmasıdır biraz.”


tanıl bora çok önemli bir yazar editör olarak hazırladığı farklı yazarlardan önemli çalışmaların yer aldığı bu çalışması da çok iyi hazırlanmış tavsiye ederim


Değişik yazarlardan taşra üzerine makaleler ve Nuri Bilge Ceylan ın birbirinden güzel fotoğrafları. Çok başarılı bir çalışma olmuş.


küresel bir köy haline gelen dünya, büyükşehirlerin taşralaşması ve taşranın da şahsına münhasır özelliklerini yitirip şehirdeki ilişkileri, tüketim mekanizmalarını kopya etmesi, taşra kadınını alışverişe iten sebepler, taşra nostaljisine alternatif bir yaklaşım ve daha fazlasını ihtiva eder.


Taşra: Oradan nefret ederiz. Orası şirin insanların olduğu bir yerdir. Oada insanlar birbirine benzer ve hep aynıdırlar. Değişmezler. Orası zamanın giderek sıkıcılaştığı yerdir. Vs vS. Taşra deyince aklnıza bunlar mı geliyor, bu kitap size düşünürken ne kadar da kolaya kaçtığızı gösterecek? Yazılanlar inandırıcı gelir yada gelmez kimbilir, ama “taşranın” üzeine söz söylemenin hiç de kolay olmadığı bir şey olduğunu yazarların bunu yaparken nasıl kıvrandıklarını görerek anlıyorsunuz. Ama ben okuduğum en tatlı kitapladan biri olduğunu biliyorum. Bu tat bana neredeyse mutlak bir tat gibi geldi ve okuyanherkesin de aynı tadı alacağı bana mutlak bir şeymiş gibi geliyor. Taşraya artık daha temiz bir camla bakmak gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*