Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türkiye’de Köy Sosyolojisi

Kategori: Sosyoloji Yazar: Prof. Dr. Orhan Türkdoğan Yayınevi: ıq Kültür Sanat Yayıncılık

Türkiye’de Köy Sosyolojisi

  • Yayın Tarihi: 11.08.2006
  • ISBN: 9789752550896
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 880
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Osmanlı'dan günümüze "köylülük" (rurality) kimliğini sürdüren ülkemizde, ne yazık ki köy sosyolojisi bir toplum bilim dalı olarak istenilen düzeyde gereken ilgiyi görememiştir. Bunun da başlıca nedeni, akademik kuruluşlarda Batı kökenli sosyoloji teorilerinin yoğun etkisi, kırsal alanların devreden çıkarılmış olmasıdır. Tarihsel olarak da ikili (dual) toplum yapısına yatkın düşünce geleneğimizin de bu oluşumda rolü büyük olmuştur. Osmanlı Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu geleneğinden sürüp gelen çevre-merkez biçimli bir yapılaşmayı temsil etmesi nedeniyle, çevreyi-köylü ve halk unsurunu (reaya) dışlamış, tüm ağırlığı askeri ve sivil yönetici bir çekirdek kadroya (Enderun) tahsis etmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye’de Köy Sosyolojisi PDF 36.52 MB İndir
Türkiye’de Köy Sosyolojisi EPUB 40.82 MB İndir
Türkiye’de Köy Sosyolojisi MOBI 32.23 MB İndir
Türkiye’de Köy Sosyolojisi ODF 34.38 MB İndir
Türkiye’de Köy Sosyolojisi DJVU 42.97 MB İndir
Türkiye’de Köy Sosyolojisi RAR 27.93 MB İndir
Türkiye’de Köy Sosyolojisi ZIP 25.78 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye’de Köy Sosyolojisi PDF 36.52 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Köy Sosyolojisi ile ilgili ilk akademik çalışmalara imza atan bir isim olarak Orhan Türkdoğan’ın bu eseri içerikte sunmuş olduğu istatistiki verilerin yakın bir dönemde olmamış olması eksik bir yönü olsa da dili oldukça anlaşılır ve akıcı. Bir ders kitabı niteliğinde sitematik olması köy sosyolojisi dersi veren hocalar için çok yol gösterici bir nitelikte. Bu alana ilgi duyan herkese tavsiye edebilirim.


Baskı kalitesi fena değil.ama içerik maalesef biraz geride kalmış gibi istatistikler 1940-50-60’lardan bahsediyor..türk köy hayatı makinalaşmanın traktörün kırsala girmesi ve akabinde oluşan göçler..ve neticesinde gecekondulaşma sosyal sorunlar…zengin -fakir arası gelir dengesizliği bunun doğurduğu sonuçlar..Batıdan bize bakan Köy Sosyologları özellikle Zimmerman..toprak reformu vb konular anlaşılır bi üslupla anlatılmış..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*