Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türküler Kalır

Kategori: Müzik Yazar: Bayram Bilge Tokel Yayınevi: Kapı Yayınları

Türküler Kalır

Tanıtım Bülteni
"Cumhuriyet dönemi öncesinde 'avama has kaba nağmeler' olarak nitelendirilip 'ilm-i şerif statüsündeki 'musiki nin dışında tutulan; Cumhuriyet sonrasında ise, ancak "Batı nm son musiki kurallarına göre" çok seslendirilmek kayıt ve şartıyla 'yeni mcdeniyet'imize ayak uydurabileceği söylenen 'türkü'; nasıl olmuş da hiçbir zaman arkasında sermaye gücü, medya kayırması, devlet desteği ve akademik katkı olmadığı halde ülke müzik gündemindeki yerini ve ağırlığını koruyabilmiştir?İşte bu kitapta yer alan yazılar, bu ve benzeri sorulara dürüst ve samimi cevaplar bulma gayretiyle kaleme alındı. Yarısı akademik çerçeveye sahip, diğer yarısı 'deneme' üslubunda olan bu yazılardan bir kısmı çeşitli gazete ve dergilerde önceden yayımlanmış olmakla beraber, çoğu ilk defa okuyucuyla buluşmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse, geleneksel müzik kültürümüz ve sanatımız üzerine düşünce ürünü yazılar yazan az sayıdaki insanın da daha ziyade 'klasik Türk musikisi' üzerine kalem oynattığı düşünülürse, ağırlık merkezini 'Türk halk musikisi'nin ve 'türkü'nün oluşturduğu yazıların yer aldığı bu kitabın önemli bir boşluğu dolduracağı ümit edilir."Bayram Bilge Tokel
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türküler Kalır PDF 6.23 MB İndir
Türküler Kalır EPUB 6.96 MB İndir
Türküler Kalır MOBI 5.49 MB İndir
Türküler Kalır ODF 5.86 MB İndir
Türküler Kalır DJVU 7.32 MB İndir
Türküler Kalır RAR 4.76 MB İndir
Türküler Kalır ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türküler Kalır PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bayram Bilge Tokel’in türkülerimiz üzerine yazdığı bu kitabı severek okudum. Yazarın daha önce Neşet Ertaş kitabını da okumuştum. Diğer kitaplarını da okumak isterim.


Türküler başta olmak üzere sanat müziğinin bu topraklardaki macerasına folklordan tarihe, edebiyattan siyasete çok yönlü ve derin bir bakış. Özellikle türkülerin (sadece) bizim (için değil) ve yakın çevremiz için de ne kadar önemli, belirleyici ve kaynaştırıcı bir unsur olduğunu, geçmişten günümüze müziğe yüklenmeye çalışılan ideolojik ve sınırlayıcı kalıpları, ükemizin önde gelen müzik otoritelerinin halk müziğine karşı anlamsız taassuplarını okuyunca hem şaşıracak hem üzüleceksiniz.Bayram Bilge Tokel’in birikimine ve üslubuna hayran olmamak elde değil. Kitabın sonundaki röportajlardan ikisini Mustafa Kutlu ve İbrahim Tenekeci’nin yapmış olması da kitabın değerini ayrıca arttırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*