Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Udî

Kategori: Edebiyat Yazar: Fatma Aliye Hanım Yayınevi: Selis Kitaplar

Udî

  • Derleyici: Ferit Ragıp Tuncor
  • Yayın Tarihi: 28.11.2002
  • ISBN: 9789758724055
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 126
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Aşkta, Hıyanetten Başkası Çekilir!.."... Beni hiçbir zaman terk etmeyen, kucağımdan kaçmayan vefakar yarim ! Can Dostum ! Dertlerimi dinleyen, kalbimi anlayan, sırdaşım ! Bana daima refaket eden yoldaşım !Beni yalnız sen terk etmedin, benden yalnız sen geçmedin, bana hıyanet etmedin ! Bir zaman zevk ve sefa kaynağım, eğlencem oldun. Şimdi de geçim kaynağım ! Ekmek teknemsin ! Benim yarim sensin !..Ünlü fikir ve devlet adamı Ahmet Cevdet Paşa'nın iki kızından biri olan Fatma Aliye Hanım'ın 1899'da Halep'te kaleme aldığı bu roman, musıkîye ve bilhassa uda oldukça düşkün olan Bedia'nın hazin evlilik hikayesini anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Udî PDF 5.23 MB İndir
Udî EPUB 5.84 MB İndir
Udî MOBI 4.61 MB İndir
Udî ODF 4.92 MB İndir
Udî DJVU 6.15 MB İndir
Udî RAR 4.00 MB İndir
Udî ZIP 3.69 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Udî PDF 5.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazıldığı döneme göre gayet iyi.


Döneminin ilerisinde bir eser, kendi ayakları üzerinde duran bir kadının hikayesi, Fatma Aliye’nin tüm kitapları gibi Udi’yi de tavsiye ederim.


ince bi kitapta yoğun bi içedik… “aşkta hıyanetten başkası çekilir” diyerek bedia’dan çağımıza uzanan büyük bir probleme dokunmuş fatma aliye. sade, akıcı, gerçeklerle yüklenmiş ve bunun getirdiği güzel manayla lezzetlenmiş…


İlk Türk kadın romancımız olarak kabul edilen Fatma Aliye’nin 5 tane romanı bulunuyor. Evliliğinin ilk 10 yılında kocasından gizli olarak kitap okuyan bir kadının, daha sonra edebiyat dünyasına adım atması, gazetelerde makaleler yayınlaması, tercümeler yapması, devrinin şartları gözönüne alındığında takdire şayan. Hatta o yıllarda şiir, hikaye yazan kadınların kendi isimlerini değil, ancak takma isimler kullanabildiklerini ya da isim bile kullanmayıp “bir hanım” imzasıyla eser neşrettiklerini görüyoruz. Böyle bir ortamda Fatma Aliye’nin çalışmalarını hayranlıkla karşılamak lazım. Udi adlı romanı severek okudum. Kocası tarafından aldatılan bir kadının yaşadığı duygusal çöküntü ve hayatını yeniden kurma çabası, bu arada kendisini musiki ile teselli etmeye çalışması çok başarılı bir şekilde anlatılmış.


Türk romancılığının ilk kadın yazarı Fatma Aliye’den çağına göre çok iddialı bir eder. Adeta döneminin ve belki de bugünün kadınlarına bir kılavuz. Fatma Aliye bu kitabında kadının ve müziğin modernleşmesini çok başarılı bir şekilde sunmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*