Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Deprem ve Din

Kategori: Din Yazar: Prof. Dr. Ali Köse Yayınevi: Emre Yayınları

Deprem ve Din

  • Yayın Tarihi: 03.08.2006
  • ISBN: 9789944334112
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Özellikle Batı ülkelerinde, doğal felaketlerin bireysel ve toplumsal etkileri üzerine sosyal bilimciler tarafından çok sayıda çalışma yapılmaktadır; fakat ne yazık ki ülkemizde bu alanda yapılmış yeterince araştırma bulunmamaktadır. Oysa bu topraklarda da çok sayıda doğal felaket yaşanmaktadır. Bu felaketlerden en fazla can ve mal kaybına sebep olanı da depremlerdir. Deprem, can kaybı dışında ekonomik, siyasi, hukuki vb. sorunları ve dönüşümleri de beraberinde getirmektedir. Depremin sebep olduğu bireysel ve toplumsal tutum ve davranış değişikliğinin, önemli bir boyutunu da dini tutum ve davranışlardaki değişiklikler oluşturmaktadır.Din psikolojisi ve din sosyolojisi üzerinde araştırma yapan iki değerli akademisyenin hazırladığı elinizdeki kitap, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni yaşayan afetzedelerin, bu felaketi nasıl algıladıklarını, sebebini hangi güçlere atfettiklerini, depremi açıklarken hangi kavram ve referansları kullandıklarını ele almakta, kayıpların neden olduğu ruhsal çöküntülerle başa çıkmada dini inanç ve ritüellerin etkisini konu edinmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Deprem ve Din PDF 7.97 MB İndir
Deprem ve Din EPUB 8.91 MB İndir
Deprem ve Din MOBI 7.03 MB İndir
Deprem ve Din ODF 7.50 MB İndir
Deprem ve Din DJVU 9.38 MB İndir
Deprem ve Din RAR 6.09 MB İndir
Deprem ve Din ZIP 5.63 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Deprem ve Din PDF 7.97 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Başarılı bir eser lakin 76 kişi ile mülakat yapıp yüzdesel oran verdiler bu yanlış olmasına karşın bireylerle konuşmalar ve çıkardığı sonuçlar gayet etkili…


bu kitapda eğer imanımız kuvvetli ve kendimizden eminsek ölümden korkmamamız ve dolayısıyla depremden korkmamamız gerektiği anlatılıyor.okumanızı tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*