Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hızır – İlyas Kültü

Kategori: Din Yazar: Ahmet Yaşar Ocak Yayınevi: Kabalcı Yayınları

Hızır – İlyas Kültü

  • Yayın Tarihi: 01.01.2012
  • ISBN: 9786055272050
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 247
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
İslam toplumlarında Hızır oldukça yaygın, köklü ve etkili bir külttür. Öyle ki tarih boyunca çeşitli kültür ve inançlarda, insanlar tarafından bu ölçüde anılan ve kültürel uygulamalara bu kadar işlemiş bir kişiliğe çok az rastlanır. Halk inançlarında ab-ı hayattan içerek ölümsüzlük mertebesine erişen Hızır, bütün ümit ve çarelerin tükendiği durumlarda yardıma çağırılan ve çağırıldığında mutlaka geleceğine inanılan semâvî bir kurtarıcıdır."Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez" benzeri deyişler bu inanışın bir ifadesidir. Bu kurtarıcı farklı kültürlerde farklı isimlerle anılır, ancak Türk inançlarında en çok Hızır, İlyas ya da iki karakterin özelliklerini kendinde birleştirmiş şekilde Hızır-İlyas olarak geçer. Hıdrellez ve Hızır Nebî gibi özel günler onun için kutlanır, şifa, bereket ve bolluk ondan talep edilir. Aslında sadece peygamberlere bile lütfedilmemiş ölümsüzlük mertebesine sahip olması bile, Hızır’ın inanışlardaki kudretine dair bir ipucudur. Ahmet Yaşar Ocak’ın elinizdeki kitabı bize bu konuya dair en kapsamlı araştırmalardan birini sunuyor. Kitapta İslam-Türk inançlarında Hızır veya Hızır-İlyas kültünün ilahiyat, tasavvuf, folklor ve edebiyat kaynaklarına dayanan genel bir tahlilini bulacaksınız.Hemi İlyas hemi HızırHemi padişah hemi vezirNere baksan anda hazırSafâ geldin Hızır-İlyas
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hızır – İlyas Kültü PDF 10.25 MB İndir
Hızır – İlyas Kültü EPUB 11.46 MB İndir
Hızır – İlyas Kültü MOBI 9.05 MB İndir
Hızır – İlyas Kültü ODF 9.65 MB İndir
Hızır – İlyas Kültü DJVU 12.06 MB İndir
Hızır – İlyas Kültü RAR 7.84 MB İndir
Hızır – İlyas Kültü ZIP 7.24 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hızır – İlyas Kültü PDF 10.25 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Hızır, Hızır-İlyas, ab-ı hayat çeşmesi terimlerini birçok yönden ele alarak tamamen objektif bir bakış açısıyla yazan Ahmet bey, İslam ile birlikte hayatımıza giren daha doğrusu evvelinde olup da bizim akıl erdiremediğimiz şeyleri dizayn eden Aksakallı ihtiyarın, etimolojisini ve sosyolojisini yapmış. Bildiğiniz Hızır’la okuduğunuz Hızır arasında çok büyük farklar hissedeceksiniz.


Derli toplu, geniş kapsamlı ve faydalı bir çalışma olmuş.


yorumdan kaçılarak herşeyin olup bittiği yazıldığı ve kıyaslandı çok teknik ama bir o kadar da keyifli bir kitap….


Heyecanlandıran bir konu ve müthiş bir emek.


Merak ettiğim için almıştım. Bu kadar detaylı ve güzel bir anlatım beklemiyordum. Hızır ve İlyas gerçeklerini öğrenmek adına güzel bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*