Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Allah Devletinde Demokrasi

Kategori: Din Yazar: Faik Bulut Yayınevi: Tümzamanlar Yayıncılık

Allah Devletinde Demokrasi

  • ISBN: 9789757350101
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 424
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İlk iki baskısı büyük ilgi gören Allah Devletinde Demokrasi kitabı, içerdiği konular ve öne sürdüğü tezlerle canlı bir tartışmanın odağında oturmayı sürdürmektedir. Kitapta bulacağınız belli başlı konular: Medine Vesikası ve eleştirisi. Mekke ve Medine toplumunda siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatın özellikleri. Cahiliye çağında aile, ticaret, tarım ve inançlar. Kabe'nin gerçek hikayesi. Satranç oynanan cami ve mescidler. Kadın imamlar, mankenler ve fahişeler. İslamda imtiyazlı zümre ve tabakalar. Kureyş aristokrasisinin İslam'daki üstünlüğü. Halife ve Sahabelerin mal varlıkları... İslamiyete geçen Yahudi, Hıristiyan, Zerdüşt, Mecusi adetleri. İslam hukukunun yabancı kaynakları. Tarikatların sömürücü ve tahakkümcü yönleri. Şura neden başarısız? Ruhbanlık İslamın neresinde? İçtihad'ın çıkmazı nedir? İslam oryantalizminin eleştirisi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Allah Devletinde Demokrasi PDF 17.60 MB İndir
Allah Devletinde Demokrasi EPUB 19.67 MB İndir
Allah Devletinde Demokrasi MOBI 15.53 MB İndir
Allah Devletinde Demokrasi ODF 16.56 MB İndir
Allah Devletinde Demokrasi DJVU 20.70 MB İndir
Allah Devletinde Demokrasi RAR 13.46 MB İndir
Allah Devletinde Demokrasi ZIP 12.42 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Allah Devletinde Demokrasi PDF 17.60 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


bu eserle turan dursun araştırma ödülü aldığını belirtelim. faik bulut yoğun entellektüel birikimli ve kendisi de arap kültürünü yakından tanıyan bir kardeşimiz. bu kitabında bozuk gördüğü bir inanışı düzeltmek değil hepten yıkmak adına bir savaşıma girmiş. elindeki mevcut kaynakların doğruluğuna inanarak aklın verilerini kaynaklarla birleştirmiş ve sonuçlara varmış. sadece somut kaynaklar değil psikolojik etkileri de kitabına yansıtıp bir inanışın tarih akışıyla nasıl bilinçlere yerleştiğini şaşılacak kadar kısa paragraflarla tam izahını yapabilmiş. faik buluta bu kitabı yazdıran verilerin kaçınılmaz bir noktada birleşimidir. yargıları aksiyomlar olmaktan çok öte matematiksel çıkarımlar gibidir. yazar iddiaları değerlendirirken analojiye bile başvurmamaıştır ve onun iddiaları sav olmaktan çok uzaktır.


Kitabın içerisinde gherçekten de İslam’ a sonradan katılmışlıkları ya da İslam dışı hurafeleri yazar vermiş ancak çok ciddi bir şey vardır ki yazarın amacı islam içerisindeki hurafe ve bidatları ayırt etmek değil, bunların daha da sıcak bir şekilde durarak insanları İslam’ a başka bir açıdan hatta ışık girmeyen bir açıdan bakmaya davet etmek olmuş. Malesef kitabın amacı İslam toplumu içerisindeki mevcut yanlışları hayra dönüştürmek değildir. Ben şahsım adına bir kısım sözlerden gayet incindiğimi belirtmek isterim. Yazarın amacı bir kısım yaraları tedavi etmek olmalıydı, kanatmak olmamalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*