Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dinin Kökenleri

Kategori: Din Yazar: Sigmund Freud Yayınevi: Payel Yayınları

Dinin Kökenleri

  • çevirmen: Ayşen Tekşen Kapkın
  • Yayın Tarihi: 30.05.2002
  • ISBN: 9789753881357
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 406
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Dinin Kökenleri, Freud'un dinsel inanç konusundaki görüşlerinin ayrıntılı bir anlatısını sunmaktadır. Freud, dinin bilinçdışı ve ilkel yönlerinin altını çizerek, din ile ilkel toplumların, çocukların ve nevrotiklerin zihinsel yaşamları arasında koşutluklar kurmaktadır. Freud'un en iyi yazılmış yapıtı olarak gördüğü Totem ve Tabu totemcilik, dışevlilik ve tabunun yanı sıra batıl inanç, ruhların varlığına inanma ve büyü gibi ilkel adetlerle inançları incelemekte ve bunları nevrozun ruhçözümsel incelemesiyle çocukların gelişmesi açılarından tartışmaktadır. Tanrı Baba ve Hıristiyan Komünyonu kavramları Freud'un görüşüne göre "ilkel topluluğun ilk babası" kavramından ve bu babanın kurban sunulan bir totem haline getirilişinden türemiştir.Freud'un din üzerine son çalışması olan Musa ve Tektanrıcılık, bireysel ruhbilimin bir ulusal grupla onun dinine geniş ölçüde ve ustaca uygulanmasıdır. Tarihsel ve dinsel hakikatlerin ortaya konması ve bunların çarpıtılarak geleneğe dönüştürülmesi süreçleri anlatılmış, böylece Musa'nın ve tektanrılı dinin kutsal kitaplarındaki betimlemelerde bulunan eksiklikler ortaya çıkarılmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dinin Kökenleri PDF 16.85 MB İndir
Dinin Kökenleri EPUB 18.83 MB İndir
Dinin Kökenleri MOBI 14.87 MB İndir
Dinin Kökenleri ODF 15.86 MB İndir
Dinin Kökenleri DJVU 19.82 MB İndir
Dinin Kökenleri RAR 12.89 MB İndir
Dinin Kökenleri ZIP 11.89 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dinin Kökenleri PDF 16.85 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Dinin Kökenleri, Freud’un dinsel inanç konusundaki görüşlerinin ayrıntılı bir anlatısını sunmaktadır. Freud, dinin bilinçdışı ve ilkel yönlerinin altını çizerek, din ile ilkel toplumların, çocukların ve nevrotiklerin zihinsel yaşamları arasında koşutluklar kurmaktadır.


Freud bu eserinde çoğunlukla James George Frazer’in Altın Dal (Folklorun Kökenleri) adlı eserine gönderme yapmış. Beraber okunup irdelenmesi gereken iki güzel eser.


ilkel toplumlardan modern toplumlara kutsalın psikoloji serüveni.


EVRİMCİLER NASIL DARWİN’E SARILIYORSA DİN KUNUSUNDA FARKLI DÜŞÜNCELERİ OLANLAR DA FREUD’E SARILIYORLAR. FREUD BU ESERİNE HÜKMÜNÜ YİTİREN MUSEVİLİK VE HRİSTİYANLIK İNANÇLARINI ESAS ALDIĞINI İTİRAF EDEREK BAŞLIYOR. ÖZELLİKLE KATOLİK İNANCININ TUTUCULUĞUNA GÖNDERME YAPIYOR. ACABA İSLAMİYETİ DE İNCELEMİŞ OLSAYDI GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİ NASIL OLURDU? İLLAKİ OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP OLARAK GÖRMÜYORUM.


Freud psikoloji ve felsefe tarihine girmiş ender kişiliklerden biridir. Bilinmelidir ki filozoflar özgürce ve acımasızca sorgularla din , ahlak v.s toplum kökenli oluşumları irdelemiş ve kendi doğrularına ulaşmışlardır. Bu kitabı tavsiye etmemenin sebebi freudun dine karşı olan görüşlerinden çekinmenin ve ya dinin bireyin üstünde korku yaratan bir düzenmiş gibi algılanmasının ürünüdür. Bu kitabı tavsiye etmemek ancak sorgusuz ve dogmatlığı gerektirir nitekim bireyin doğruyu bulması için tarafsızca ve acımasızca tüm kuruluşları örgütlenmeleri ve düşünceleri sorgulaması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*