Fethinden Kaybına Girit

Kategori: Tarih Yazar: Nuri Adıyeke Yayınevi: Babıali Kültür Yayıncılığı

Fethinden Kaybına Girit

  • Yayın Tarihi: 04.01.2007
  • ISBN: 9789944118132
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 360
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Fethinden Kaybına Girit, coğrafi konumu ve stratejik önemi açısından Doğu Akdeniz’in kilit noktası olan Girit adasını, yapılan savaşlardan toplumsal yapısına, yaşanan ayaklanmalardan diplomasideki önemli yerine kadar birçok açıdan tarihî bir perspektifle ele almaktadır. Prof. Dr. Ayşe Nükhet Adıyeke ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Adıyeke’nin bu çalışması, en son fethedilen yerlerden olması sebebiyle özel bir önem atfedilen "Osmanlı’nın Giriti"ni anlamamızı sağlamakta ve çok eski tarihlerde kaldığı zannedilen kimi olayların, bugünkü benzerleriyle kıyaslandığında Cumhuriyet Türkiyesi için de ne kadar ibret verici ve ufuk açıcı olduğunu göstermektedir.Tarih göstermiştir ki, özellikle Kıbrıs’ın ve Girit’in akıbetleri birbirine benzerdir. Bir adayı eline geçiren güç, gözünü diğer adaya çevirmiştir. Nitekim, Girit sadece doğu Akdeniz egemenliği için değil, Ege Denizi ve Çanakkale Boğazı’nın, dolaylı olarak da İstanbul’un güvenliği açısından çok önemli idi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fethinden Kaybına Girit PDF 14.94 MB İndir
Fethinden Kaybına Girit EPUB 16.70 MB İndir
Fethinden Kaybına Girit MOBİ 13.18 MB İndir
Fethinden Kaybına Girit ODF 14.06 MB İndir
Fethinden Kaybına Girit DJVU 17.58 MB İndir
Fethinden Kaybına Girit RAR 11.43 MB İndir
Fethinden Kaybına Girit ZIP 10.55 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Adıyekeler Girit konusunu araştırmaya ömürlerini vermişler. Kötü olması beklenemez.


Yazar, bir diğer eseri olan Girit Bunalımı’na göre daha geniş bir tarih aralığından bakıyor Girit Meselesi’ne. Özellikle 1830 ile 1896 dönemi arasında yani Yunanistan’ın kurulmasından 1896 isyanına kadar olan dönemde Girit adasındaki sosyo-ekonomik durumdan bahsediyor. Akademik bir yazı olduğu için özellikle Üniversite Tarih bölümü öğrencilerine tavsiye ederim. Bu konuda tez dahi yazan biri olarak.


Adiyeke’nin makalelerinin bütünlük oluşturacak şekilde toplandığı kitap, Yunan isyanı, Girit ve Osmanlının son dönemi hakkında detaylı bilgi vermekte.


Çok ciddi bir çalışmanın ürünü. Diğer girit üzerine yazılmış diğer kitaplardan çok farklı.


arkadarlar kitaba ilkv bakışta zaten güzel olduğunu anlıyorsunuz isimlerin başına tarihle ne kadar ilgilendiklerinini belli eden prof. dr ünvanları var daha ne gerekki başka söze..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*