Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan)

Kategori: İslam Yazar: Mehmet Nazmi Efendi Yayınevi: Insan Yayınları

Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan)

  • Derleyici: Prof.Dr. Osman Türer
  • Yayın Tarihi: 19.04.2005
  • ISBN: 9789755745978
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 671
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Türkler'in İslâmiyet'i kabul edişlerinden hemen sonra, Türk toplumları içerisinde büyük bir hızla yayılan "tasavvuf" cereyanının, Türk edebiyatı üzerinde yapmış olduğu müspet etkiyi düşünerek, edebiyatımızın "altın devri"ni yaşadığı ve tasavvufî cereyanların da alabildiğine yayıldığı XVII. yy. Osmanlı toplumunda yer almış bir mutasavvıf şair olup, üzerinde şu ana kadar ciddî ve etraflı bir araştırma yapılmamış bulunan Şeyh Muhammed Nazmînin, eserleri arasında en büyük ve yegâne "mensûr" eseri olan, Halvetîyye tarikatının Sîvâsîyye koluna mensup şeyhlerin menakıbını ihtiva eden eseridir Hediyyetü'l-İhvan. Bu çalışmanın, unutulmaya terk edilmiş bir Türk mutasavvıf ve şairi olan Şeyh MuhammedNazmî Efendi'yi tanıtmasının yanında, onun yeni nesillerce unutulmamasını temin etmiş olması, Türk tasavvuf, kültür ve edebiyatının kıymetli mahsullerinden biri olan Hediyyetü'l-İhvan'ını günümüz insanının istifadesine sunabilmiş olmayı umuyoruz.Nazmî Efendi, hayatının hemen hemen tamamını tasavvufî yaşantının içerisinde geçirmiş olup, ortaya koyduğu eserlerin hepsi doğrudan doğruya tasavvufla ilgilidir. O, şiirlerinde de, tasavvufî duygu ve düşünceleri terennüm etmiş, başka konular üzerinde fazla durmamıştır. Hediyyetü?l-İhvan, müellifin silsilesinden bazı şeyhlerin teracîm-i ahvâl ve menakıbını ihtiva etmekle beraber, içerisinde yer yer müellifin ve başka şahsiyetlerin tasavvufî görüşlerinin de bulunduğu önemli bir eserdir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
Kitapyurdu Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
D&R Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
Idefix Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
BKM Kitap Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
Hepsiburada Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
Nadir Kitap Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
N11 Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
Amazon Türkiye Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) PDF 27.85 MB İndir
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) EPUB 31.13 MB İndir
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) MOBI 24.57 MB İndir
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) ODF 26.21 MB İndir
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) DJVU 32.76 MB İndir
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) RAR 21.30 MB İndir
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) ZIP 19.66 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlılarda Tasavvufi Hayat (Hediyyetü’l İhvan) PDF 27.85 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Dili çok ağır değil ve çok beğendim


Bir zamanlar Osmanlı Devletinde en yaygın tarikat olan Halvetilik hakkında ne yazık ki zamanımızda fazla kitap basılmıyor, Abdülehad-ı Nuri Hz.lerinin (Rh.A.) hulefasından Mehmed Nazmi Efendi’nin (Rh.A.) yazdığı bu eser ağırlıklı olarak şeyhi ve ondan önceki meşayihin menakıbından oluşuyor ve bahsettiğim boşluğu kapatması ve sadeleştirilmeden (dili ağır sayılmaz) yayınlanmış olması açısından büyük değer taşıyor. Kitabın özellikle meczubların menakıbından bahseden kısmı olağanüstü diyebilirim. Tarih kitaplarına geçmiş Kadızade-Sivasi tartışmasına da yer verilmiş. Kitabın giriş kısmı eseri yayına hazırlayan Prof. Dr. Osman Türer’in tasavvuf, Mehmet Nazmi Efendi, bu ve diğer eserleri hakkında bilgi verdiği yaklaşık 240 sayfayı kapsayan bir bilgilendirme mahiyetinde; bu kısımda tespit ettiğim hataları aşağıdaki websitesinde bulacaksınız. Bu hataları bir tarafa bırakarak sayın Türer ve yayınevine bu eserden ötürü okur olarak gönülden tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum, bu tür eserlerin devamını diliyorum. Allah bizleri bu yüce meşayihin şefaatlerine nail eylesin. http://www.angelfire.com/indie/hediyyetulihvan


Osmanlı Devleti’nin teşekkülünden başlayarak tarih sahnesinden çekildiği tarihe kadar sarayın ve toplumun üzerinde etkiye sahip tasavvuf yollarından biri de Halvetîlik olmuştur. Bir Osmanlı âlimi ve şeyhi olan Mehmed Nazmî Efendi’nin Halvetîlik ve bu yolun şeyhleriyle ilgili menkıbeleri anlattığı eser, Osman Türer’in yazar ve dönemi hakkında yetkin bir incelemesini de muhtevidir. Bununla birlikte, eser, verdiği bilgilerle 17. y.y. Osmanlı toplum hayatına ışık tutmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*