Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gündelik Hayat ve Fetvalar

Kategori: İslam Yazar: Nevin Meriç Yayınevi: Pınar Yayınları

Gündelik Hayat ve Fetvalar

Tanıtım Bülteni
Gündelik hayatın değişimi, modern söylemler çerçevesinde farklılaşan dini verilerin yeniden ele alınışını, tanımlanışını ve davranış biçimine dönüşünü de biz göstermektedir. Bir başka ifadeyle gündelik hayat, dini verilerle modern söylemlerin iç içe geçtiği ve yeniden organize edildiği bir alan olmaktadır. Bu çalışma İstanbul Müftülüğü’nde görevli olan bayan fetva uzmanına bir yıl içinde gelen soruların tasnif edilmesi, başlıklandırılması ve değerlendirilmesinden oluşmaktadır. Bu alanda yapılan çalışmalara kaynaklık etmesi de hedeflenmektedir. Ve bildiğimiz kadarıyla bu alanda Türkiye’de yapılan ilk çalışmadır. Dinin toplumsal/kültürel yönüne ait örnekleri/bilgileri ihtiva eden halk dindarlığının yerel-geleneksel karakterli sorularına ait ilginç örneklerde verilmektedir. Bu anlamda fetvaya gelen sorular, konjüktürel gelişmeleri, kültürel verileri ve tamamen dini bilgilenmeyi içeren boyutu göstermekle birlikte, toplum hayatının dini yönünü modern geleneksel değişimle çerçevesinde tanımlayan önemli bilgileri de ihtiva etmektedir. Fetvaları, cemiyetin örf/adeti ile yaşadığı zaman v mekandan ayrı düşünemeyiz. Dolayısıyla sadece İslam hukuk tarihi araştırıcılarının değil; sosyologlar, kültür ve medeniyet tarihi alanında araştırma yapanlar içinde fevkalade ehemmiyete haizdir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gündelik Hayat ve Fetvalar PDF 6.23 MB İndir
Gündelik Hayat ve Fetvalar EPUB 6.96 MB İndir
Gündelik Hayat ve Fetvalar MOBI 5.49 MB İndir
Gündelik Hayat ve Fetvalar ODF 5.86 MB İndir
Gündelik Hayat ve Fetvalar DJVU 7.32 MB İndir
Gündelik Hayat ve Fetvalar RAR 4.76 MB İndir
Gündelik Hayat ve Fetvalar ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gündelik Hayat ve Fetvalar PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Nevin Meriç kendi yaptığı çalışmasının kitabını yazmış.Pınar Yayınlarından yayınlamış.Pınar yayınlarına bravobakıyorum,her kitaba özen gösteriyorlar.Bu çalışmada iki şey dikkatimi çekti.Öyle olmasına açıkcası şaşırdım.1-Arayan ilçelerden Kadıköyün birinci olması 2-En çok sorunun ibadetler konusunda olması.İlginç bir kitap.Edinmenizi tavsiye ederim.


kitaptan geçmiş dönemlerden izler bulmak pek mümkün değili Kitapta daha çok günümüzdeki yaşam değerlendiriliyor.


Lisans döneminde ben de buna benzer bir çalışma yapmıştım. Soruların eklenmemiş olması benim için bir eksiklik, kitapta yalnızca müellifin değerlendirmeleri mevcut, bizim de yorumlarımıza kapı açacak unsurlar olabilirdi.


diyanete gelen ilginç soruların sosyolojik temelleri irdeleniyor kitapta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*