Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hakikat-i Muhammediyye

Kategori: İslam Yazar: Abdülkerim Cili Yayınevi: Nefes Yayınları

Hakikat-i Muhammediyye

Tanıtım Bülteni
Tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden biri olan Abdülkerim Cîlî, orijinal adı el-Kemâlâtu’l-İlâhiyyefî Sıfâti’l-Muhammediyye olan bu eserinde insan ile Allah arasındaki ilişkiyi ele alır. Bir diğer anlamıyla, İnsan ile Allah arasındaki ilişki Allah’ın 99 ismi çerçevesinde açıklanmakta ve isimlerin insani bir varlık olarak Hz. Muhammed’de nasıl tecelli ettiği gösterilmektedir.Cîlî bu nedenle Hz. Muhammed ile ilâhî isimler arasındaki karşılıklılık durumunu göstermeyi hedefler. Eserde ilâhî isimleri şerh ettikten sonra Hz. Peygamberin bu ilâhî isimlerle nasıl varlık kazandığını anlatır. Buna göre Hz. Peygamber, Allah’a ait bütün isimlerle isimlenmiştir. İnsan da Hz. Muhammed’in bir kopyası olması bakımından onun sahip olduğu bütün özellikleri potansiyel olarak taşır.Bundan dolayı Cîlî kitabının son bölümünü insanın kemâlinin bilinmesi ve insanın bu kemâli nasıl elde edeceğine tahsis etmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hakikat-i Muhammediyye PDF 6.23 MB İndir
Hakikat-i Muhammediyye EPUB 6.96 MB İndir
Hakikat-i Muhammediyye MOBI 5.49 MB İndir
Hakikat-i Muhammediyye ODF 5.86 MB İndir
Hakikat-i Muhammediyye DJVU 7.32 MB İndir
Hakikat-i Muhammediyye RAR 4.76 MB İndir
Hakikat-i Muhammediyye ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hakikat-i Muhammediyye PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İnsan ile Allah arasındaki ilişki Allah’ın 99 ismi çerçevesinde açıklanmakta ve isimlerin insani bir varlık olarak Hz. Muhammed’de nasıl tecelli ettiği gösterilmektedir.


Okunup geçilecek bir eser değil


ileri derece tasavvuf kitabı, esma-ul hüsnanın bir üst dereceden tefsiri de denebilir, tasavvu ile ilgili giriş kitapları ile daha genel kavram ve jargonları örendikten sonra bakmakta fayda var, o zaman elinizden düşürmezsiniz


Tasavvuf okumalarına yeni başlıyorsanız, biraz erteleyebilirsiniz ama altyapısı olan insanlar için kesinlikle okunması gereken bir şaheser.


Temel kaynak eserlerden tasavvufta Hz. Muhammed’i tanımak isteyenler mutlaka okumalı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*