Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Laiklik ve Sivil Toplum

Kategori: İslam Yazar: Gannuşi Yayınevi: Mana Yayınları

Laiklik ve Sivil Toplum

Tanıtım Bülteni
Şu günlerde, Tunus Nahda Hareketi’nin lideri Raşit Gannuşi’nin “Laiklik ve Sivil Toplum Üzerine” adlı kitabının müsveddesini okuduğumdan dolayı mutluyum. Çünkü ben, bu çağda kültürel özgünlükten ve çağdaş ve kadim felsefe okumalarından büyük ölçüde nasibini almış, seçkin bir Müslüman yazarla karşı karşıyayım. Bütün bu meziyetler onu, asrı kuşatabilmeye ve saf İslami değerlerine zarar vermeksizin bu asrın farklı kültürlerini hazmetmeye hazır hale getiriyor.  Elimizdeki bu kitap laiklik, devlet ve sivil toplum konularını ele alan değerlendirmelerden oluşmaktadır. Bu konulardan her biri, kapsamlı bir araştırma olarak ele alınmasa da, bir ya da birçok açıdan değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Yazarın amacı, İslam toplumlarında bariz bir etkisi olan bu açılara okuyucunun dikkatini çekmektir. İslam’da sivil toplumdan bahsetmek; İslami sistemin, devletin vatandaşlara zulmetmesine karşı çıkan ve halka daha fazla hak ve özgürlük tanıyan sivil toplumun inşasındaki öncül konumunu ortaya çıkarır. Kitabın içindeki on ana başlıktan her biri belirli bir fikri açıklarken yeni bir noktaya da dikkat çekmektedir. Ayrıca bu değerlendirmeler, İslam kültürünü daha köklü ve çağın yeniliklerini özümseyecek hale getiren önemli eklerden oluşmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Laiklik ve Sivil Toplum PDF 6.23 MB İndir
Laiklik ve Sivil Toplum EPUB 6.96 MB İndir
Laiklik ve Sivil Toplum MOBI 5.49 MB İndir
Laiklik ve Sivil Toplum ODF 5.86 MB İndir
Laiklik ve Sivil Toplum DJVU 7.32 MB İndir
Laiklik ve Sivil Toplum RAR 4.76 MB İndir
Laiklik ve Sivil Toplum ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Laiklik ve Sivil Toplum PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Gannuşi bu alanlarda okunması ve tanınması gereken İslam dünyası için önemli bir ilim adamı.


Resulullah (S.a.v) şöyle buyuruyor: ” Sultanların kapısından ayrılmayan âlim gördüğünüzde dininden şüphe edin.”
İslam adına güzel bir kitap.


İslamda demokrasi ve onunla ilişkili olan, özgürlükler ve sivil toplum gibi konuları Batı’daki anlamlarıyla karşılaştırıp, bu kavramların islam’daki anlamlarını Kur’an ve islam tarihinden temeller oluşturarak ortaya koyuyor. İslam ile Batı’nın ayrıldığı yerlerde bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Raşid El Gannuşi hem bir düşünür hemde bir siyasetçi. Son dönemler Islam coğrafyasında son dönemlerde hem bilgelik yönü olan hemde siyasetçi yönü olan çok az lider olmuştur. Bunlar Aliyya İzzet Begoviç, Raşid El Gannuşi ve Ahmet Davutoğlu’dur. Raşid Gannuşi bir çok kritik konuda bilgeliğini ortaya koyabilmiştir.
Not: Ahmet Davotoglu’nun bu iki liderden farklı bir durumu var. Bu iki lider bizzat hareketlerinin liderleriydiler. Ahmet Davutoğlu bir başka lidere ait harekette görev yaptı. İyi siyasetçi olup olmaması tartışabilir ama bu bilge olduğunu değiştirmez.


Yazarın dili bana biraz ağır geldi bu nedenle bu konu hakkında başka kaynaklara baktıktan sonra tekrar okumayı düşünüyorum


Laikliğin bütün olarak islami çerçevede ele alan uyan ve uymak bölümleri ayıran eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*